Sekos repskap: ”Infria löfte om förstatligande”

Sekos representantskap kräver att statsministern infriar sitt vallöfte om att omvandla Infranord till en underhållsenhet inom Trafikverket.

Publicerad:

Sekos bedömning om vilket järnvägsunderhåll som ska återtas i egen regi till Trafikverket är enkel: avhjälpande underhåll, besiktningsverksamheten, delar av det förebyggande underhållet och också reinvesteringar, samt maskinfordonspark för att utföra detta arbete tillförs Trafikverket.

Sekos representantskap menar att det är angeläget att nu hårt driva dessa krav gentemot regeringen. "Vi vill vara mycket tydliga på att de av våra medlemmar som arbetar i bolag som för närvarande har underhållsentreprenader mot Trafikverket, ges tydliga och klara besked. Det är en förutsättning att befintlig personal får följa med likt en verksamhetsövergång till Trafikverket när verket själv skall utföra underhåll. På så sätt stärks Trafikverket med flera tusentals kompetenta och professionella järnvägstekniker. Såväl anläggningskännedom, produktionsteknik, underhållserfarenhet och långårig järnvägserfarenhet tillförs en myndighet som dagligen utsätts för skarp kritik från omvärlden.

Läs representantskapets uttalande "Förstatliga järnvägsunderhållet".

Representantskapet antog också ett uttalande med rubriken "Stå upp för överenskommelsen om vinster i välfärden". Ytterligare ett uttalande som antogs var "Uppmaning till regeringen: Bekämpa otryggheten!"

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: