Avtal 2023

Avtalsrörelsen 2023 är igång. Fram till den sista september kommer Seko att förhandla om nya löner och kollektivavtal för våra medlemmar på ett tjugotal avtalsområden.

På denna sida kan du bland annat läsa vilka om krav Seko ställer på arbetsgivarna och hitta de senaste nyheterna från avtalsrörelsen 2023.

Aktuellt om avtalsrörelsen

Klicka ovan så hittar du de senaste nyheterna från avtalsrörelsen 2023.

Sekos krav i avtalsrörelsen

Klicka ovan så kan du läsa Sekos yrkanden (krav) på de olika avtalsområdena.

 

Det här kan du göra

Hjälp en arbetskamrat att bli medlem

Ju fler vi är som är medlemmar i Seko desto starkare blir vi i förhandlingarna. Att fylla i medlemsansökan på länken ovan går snabbt och smidigt. Ännu inte medlem själv? Det är dags!

Se till att vi kan nå dig med viktig information
Gå in på Mina Sidor och kontrollera att vi har rätt kontaktuppgifter till dig. Under avtalsförhandlingarna kan vi snabbt behöva nå dig med viktig information.

Sprid Sekos krav på din arbetsplats!
Seko har börjat skicka ut tryckt material till organisationen som berättar mer om våra krav på flera av våra avtalsområden. Hjälp till att sprida detta material. Hjälp gärna till att dela Sekos inlägg i våra sociala medier, Facebook och Instagram. 

Lär dig mer om Avtal 2023
Här kan du gå en nätutbildning om avtalsrörelsen.

 

Sekos huvudkrav inför Avtal 2023

Seko driver tillsammans med övriga LO-fack krav på löneökningar på 4,4 procent samt att de som har en månadslön under 27 100 kronor ska få ett extra påslag. Kraven innebär en bred låglönesatsning där de med lite lägre lön får lite extra.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Förhandlingsenheten