Kriminalvårdare i korridor.

Fotograf: Linus Meyer

Försäkringar

Är du med i facket och har kollektivavtal på din arbetsplats är du försäkrad på jobbet och på fritiden. I medlemskapet ingår dessutom en rad andra, prisvärda försäkringar, exempelvis fritidsförsäkring, inkomstförsäkring och juristförsäkring.

Genom kollektivavtalet på din arbetsplats har du vanligtvis försäkringar som tar hand om dig om du råkar ut för något men också när du går i pension.

Om du dessutom är med i facket ingår bland annat inkomstförsäkring i ditt medlemskap. Inkomstförsäkringen finns om du blir arbetslös.

Som medlem har du också en juristförsäkring till en förmånlig premie från första dagen. Juristförsäkringen kan du välja bort om du vill.

Läs mer om vilka försäkringar som ingår i medlemskapet här till vänster. Har du några frågor om försäkringar ska du kontakta ditt lokala fackliga ombud på din klubb eller kontakta din region. Du är också välkommen att höra av dig till sekodirekt@seko.se.

Du kan också kontakta Folksam eller ringa Folksams servicetelefon 0771-950 950.

Vill du veta mer om dina kollektivavtalade försäkringar kan du kontakta AFA Försäkring eller ringa  AFAs kundcenter, 0771-880 099.

Se länksamling nedan för mer information.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Förhandlingsenheten