Nyheter

Här hittar du alla nyheter från Seko.

 • Avtal 2020: Seko har växlat yrkanden på Väg- och banavtalet

  Seko har i dag växlat yrkanden för Väg och ban-branschen med motparten Byggföretagen (tidigare Sveriges Byggindustrier). Seko yrkar på löneökningar om lägst 3 procent och lönekraven följer den tidigare fastställda LO-samordningen.

 • Har du en arbetskamrat som borde bli medlem i Seko?

  Nu är det avtalsrörelse och det är viktigare än någonsin att vi är många som är medlemmar i Seko. Våra löner och våra rättigheter står på spel. Har du en arbetskamrat som är nyfiken på att bli medlem, men vill veta mer om vad det innebär? Tipsa...

 • Almega kräver sifferlösa avtal inom telekom

  Stopp för riskfyllt ensamarbete och rätt till måltidsuppehåll. Det är några av de yrkanden som Seko lämnade till Almega IT&Telekomföretagen i dag. Vi kräver också att löneökningarna ska vara minst tre procent, dock lägst 783 kronor. Almega kräver...

 • Almega Tågföretagen yrkar på frysta lägstalöner

  Löneökningar om lägst tre procent, dock lägst 783 kronor, och minskade möjligheter för arbetsgivaren att påtvinga anställda ofrivillig deltid. Det är några av de yrkanden som Seko lämnat över till Almega Tågföretagen i dag. 

 • Seko kräver yrkescertifikat inom energiområdet

  Införande av yrkescertifikat och löneökningar på tre procent med ett lägsta utrymme om 783 kronor per månad. Det är några av kraven som Seko lämnat till motparterna inom energiområdet inför avtalsrörelsen.

 • Teckna tilläggsförsäkring utan hälsodeklaration

  Nu behöver du inte längre lämna hälsodeklaration om du vill teckna Sjuk- och efterlevandeförsäkringen, som är en förmånlig tilläggsförsäkring via Folksam.

 • Kontrolluppgift för skattereduktion finns på "Mina sidor"

  Nu finns kontrolluppgift gällande skattereduktionen på medlemsavgiften för (delar av) 2019 på "Mina sidor". Som medlem loggar du in med Bank-ID om du vill kontrollera dina uppgifter.

 • Är PostNord nära konkurs?

  I helgen har det rapporterats flitigt i media om situationen för PostNord. Rubrikerna har varit alarmerande, enligt DN är situationen så pass allvarlig att PostNord är på väg mot konkurs. Är PostNord verkligen på väg mot konkurs?

 • Upphandlingar viktig fråga för spårtrafiken i avtalsrörelsen

  Upphandlingar och arbetstider. Det var de två enskilt viktigaste frågorna när spårtrafikbranschen inom Seko träffades för att diskutera avtalskrav förra veckan.

 • Upphandlingar viktig fråga för spårtrafiken i avtalsrörelsen

  Upphandlingar och arbetstider. Det var de två enskilt viktigaste frågorna när spårtrafikbranschen inom Seko träffades för att diskutera avtalskrav förra veckan.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: