Seko suspenderar klubbstyrelse i Gävle/Dala-regionen

Sekos, Service- och kommunikationsfackets förbundsstyrelse, har beslutat att suspendera en hel klubbstyrelse i regionen Gävle/Dala.

Publicerad:

Vidare har några företrädare för klubben polisanmälts. Anledningen är att vid en revision av klubben så upptäcktes att över 14 000 000 kronor överförts från klubben till en fritidsförening under ett antal år. Klubbstyrelsen har konsekvent vägrat att berätta vad detta betydande kapital använts till.

– Detta är oerhört anmärkningsvärt. Seko är en facklig organisation med en verksamhet som bedrivs av medlemsavgifter. Medlemmarna har rätt att veta vad deras avgifter går till. Självfallet skapas misstänksamhet när en klubb flyttar stora summor pengar till en förening där klubbens medlemmar saknar och förvägras insyn, säger Jonas Pettersson, Kanslichef på Seko.

Sekos förbundsstyrelse har under några månader, med hjälp av såväl förbundets revisorer som jurister, utrett klubbens förehavanden. Under denna period har klubbstyrelsen vid flera tillfällen erbjudits möjligheten att förklara vad kapitalet används till och uppvisa dokumentation, vilket man avböjt. Klubbföreträdare har också kallats till möten utan att dyka upp. Seko ser allvarligt på situationen.

– Detta är en unik situation som kräver extraordinära åtgärder. Vi har därför valt att även polisanmäla några framträdande personer i klubben då vi själva som organisation inte lyckats ta reda på vad medlemmarnas pengar använts till, fortsätter Jonas Pettersson.

Känner medlemmarna till att deras klubbstyrelse är suspenderad?

– Vi har valt att löpande informera medlemmarna om vad som hänt och vilka beslut vi har fattat, säger Jonas Pettersson.

Klubben som berörs heter Seko Väg och Ban klubb 221 och har sitt säte i Ljusdal. Klubben har cirka 2 500 medlemmar. Fram till att utredningen är klar och en ny styrelse kan väljas av klubbens medlemmar så utgör Sekos förbundsstyrelse även klubbstyrelse.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen
Kategorier: