Seko har tecknat avtal med telekombolag

Den 21 maj varslade Seko om konflikt mot två telekomföretag som inte hade kollektivavtal. Nu har man kommit till en lösning, avtal är tecknat och varslen har dragits tillbaka med omedelbar verkan.

Publicerad:

Bara några dagar efter att Seko varslade om konflikt mot företagen 3GNS och Mobile Momentum – som bägge saknade kollektivavtal – kom Seko och företagen överens om en lösning och avtal är nu på plats.

Seko nådde en överenskommelse med företagen om att allmänna villkor i kollektivavtalet Telekom IT & Telekomföretagen, börjar gälla från och med den 1 juli 2014. Parterna är vidare överens om att pensions- och försäkringsavtalet börjar gälla från och med 1 september 2014. Detta för att ge företagen en rimlig möjlighet att anpassa sina nuvarande avtal på detta område till den nya situationen.

– Vi är nöjda med utfallet och inte minst med att vi nu har tryggat medlemmarnas anställningsvillkor samt att lönenivåerna kommer att anpassas till samma nivå som för övriga inom samma verksamhetsområden, säger Sekos förhandlingsombudsman på telekomområdet, Fredrik Bäckström.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen