Lars Petersson vald till ny förbundskassör i Seko

På Sekos representantskapsmöte idag (3 juni) valdes Lars Petersson, 48 till ny förbundskassör.

Publicerad:

Grattis, Lars, hur känns det nu?
– Tack, det känns bra och utmanande. Jag är glad över allt stöd jag har fått och jag hoppas det håller i sig framöver också. Det ligger ju en del åtgärder framför oss som är viktiga att fokusera på nu för att vi ska få en stark och bra ekonomi.

Vilka åtgärder är det?
– Först och främst att analysera och gå igenom förbundets ekonomiska läge, hur vi fördelar pengarna och hur vi använder dem på bästa sätt. Men den viktigaste åtgärden av alla är ju att vända medlemsutvecklingen åt rätt håll, att vi blir fler medlemmar. En stark ekonomi är dock grundläggande för vår verksamhet eftersom vi måste ha muskler för att kunna försvara våra medlemmars villkor i alla lägen.

Lars är smålänning, är gift och har tre barn. Han har under många år jobbat vid Händelöverket i Norrköping, men är nu boende i Stockholm. Han har en lång och gedigen facklig bakgrund och nu senast varit ordförande för branschorganisationen för energi inom Seko. Lars har bland annat arbetat som drifttekniker och driftledare och senaste arbetsgivaren är E.ON.

Lars sitter sedan tidigare också i Sekos förbundsstyrelse, han har varit såväl klubbordförande som avdelningsordförande inom Seko och även varit kassör inom Seko lokalt.

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsgruppen
Kategorier: