Aktuellt inom studier

2022-06-22

Månadsbrev juni

Hej!
Här kommer ett uppdaterat kalendarium för förtroendevalda.

Vi har under det senaste halvåret sett att de regionala introduktionsutbildningarna inte har gett så många anmälningar. Vi ser däremot att på de klubbar som hållit in egna introduktionsutbildningar är deltagarsiffran högre.
Behöver ni hjälp med att hålla i introduktionsutbildningar kontakta Hans Henriksson, hans.henriksson@seko.se mobil 0709-805457.

Det kommer att komma fler tillfällen på Arbetsrätt – grund till hösten. Det är endast för förtroendevalda som har uppdraget förhandlare eller samverkanansvariga.

När det gäller de centrala utbildningarna ARG och hela centrala studiekatalogen, är det endast två utbildningar per år som man kan anmäla sig till.

Vi kommer att till hösten kalla er studieansvariga till fysiskt möte med vår studieombudsman Erik Persson, där vi kommer att diskutera studier, rekrytering etc. Vår förhoppning är att alla studieaktiva kommer att närvara.

Glöm ej klubbkonferens!! (Jisus)

Vi vill passa på att önska er alla en trevlig sommar och att vi ses till hösten på vår träff!

Med vårliga hälsningar
Hans Henriksson och Nina Fridh

 

Uppdaterade kursansökan

Vi har tagit fram en ny kursansökan enligt GDPR som innebär att det är medlemmen/förtroendevalda som söker utbildningen ska skriva under den.
Detta också för att vi ska få rätt uppgifter när vi anmäler in deltagaren på utbildningen. Kursansokan_utbildning_20201211.docx (Wordfil)

Anmälningsförfarande till utbildningar

Det ställer en del krav på anmälningarna till oss (studier.mellansverige@seko.se) vi måste ha in korrekt anmälnings e-post samt mobilnummer.
När vi skriver korrekt e-post så är det den e-post som deltagaren kommer att använda vid kurstillfället. Mobilnummer är samma sak, då vi har upptäckt att en del har angivit felaktigt telefonnummer så att kursledaren inte kan komma i kontakta med deltagaren.

Det är också viktigt att tala om för deltagaren/förtroendevalda som vill gå utbildning att det kommer att ske digitalt.

Följande behövs för att gå en digital utbildning:

Egen dator som ska vara utrustad med webbkamera.
Distansutbildning via Teams (som alla utbildningar kommer att genomföras i)

Du kommer att få en länk från Teams skickad till dig i god tid innan utbildningen börjar. Det är därför viktigt att du:

  • Se över att dina kontaktuppgifter är korrekta, så att kallelser och annat material till kursen hamnar i en inkorg som du har åtkomst till under kurstillfället. Gå in på www.seko.se/mina-sidor för att kontrollera dina kontaktuppgifter.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset så är det bra. Vi rekommenderar inte att använda mobil eller surfplatta.

Ska du använda en dator som inte är din privata, kolla med din IT-ansvarig om eventuella inställningar som du kan behöva ändra för att kunna använda Teams fullt ut. En del jobbdatorer eller datorer som man lånar från sitt förbund kan försvåra att använda Microsoft Teams (brandväggar kan till exempel.

Övrigt:

Vi behöver hjälp med rekrytering kring våra introduktionsutbildningar!
Ni hittar datum i vårt Medlemsprogram

Har ni frågor eller funderingar, kontakta
Hans Henriksson, 0709-80 54 57
Nina Fridh, 011-20 25 71

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Mellansverige
Kategorier: