Seko Mellansverige

Aktuellt inom studier

2021-12-21

Månadsbrev december

Hej!
Nu börjar året 2021 att gå till ända. Vi har nu gjort kurskataloger för 2022. Några nya ändringar har tillkommit. Vi kommer att ha en kurskatalog med beskrivningar av kurserna samt ett dokument där det står datum, så att ni inte behöver att ändra i kurskatalogerna hela tiden. Vi har inte fått in alla datum från alla ABF ännu, men vi jobbar på det.

Nytt är att förtroendevalda och medlemmar kan gå in på Sekos hemsida och hitta anmälningsformulär för Vald på jobbet + Vald på jobbet 2, ARG- arbetsrätt grund och introduktionsutbildningar.

Vi har fått mål för introduktionsutbildningar och medlemsutbildningar. Målet är att 120 medlemmar och icke medlemmar ska gå introduktionsutbildning. Vi har av naturliga skäl inte kommit upp till dessa mål de sista åren. Det vore så himla kul om vi kunde ändra på detta till 2022.

Behöver ni ha hjälp med att hålla i en introduktionsutbildning kommer gärna Hasse Henriksson ut till er och tillsammans gör en introduktionsutbildning för era medlemmar. Det är det bästa sättet att värva medlemmar på.

Vi vill också passa på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt år!

Vänliga hälsningar
Hans Henriksson och Nina Fridh

 

Uppdaterade kursansökan

Vi har tagit fram en ny kursansökan enligt GDPR som innebär att det är medlemmen/förtroendevalda som söker utbildningen ska skriva under den.
Detta också för att vi ska få rätt uppgifter när vi anmäler in deltagaren på utbildningen. Kursansokan_utbildning_20201211.docx (Wordfil)

Anmälningsförfarande till utbildningar

Det ställer en del krav på anmälningarna till oss (studier.mellansverige@seko.se) vi måste ha in korrekt anmälnings e-post samt mobilnummer.
När vi skriver korrekt e-post så är det den e-post som deltagaren kommer att använda vid kurstillfället. Mobilnummer är samma sak, då vi har upptäckt att en del har angivit felaktigt telefonnummer så att kursledaren inte kan komma i kontakta med deltagaren.

Det är också viktigt att tala om för deltagaren/förtroendevalda som vill gå utbildning att det kommer att ske digitalt.

Följande behövs för att gå en digital utbildning:

Egen dator som ska vara utrustad med webbkamera.
Distansutbildning via Teams (som alla utbildningar kommer att genomföras i)

Du kommer att få en länk från Teams skickad till dig i god tid innan utbildningen börjar. Det är därför viktigt att du:

  • Se över att dina kontaktuppgifter är korrekta, så att kallelser och annat material till kursen hamnar i en inkorg som du har åtkomst till under kurstillfället. Gå in på www.seko.se/mina-sidor för att kontrollera dina kontaktuppgifter.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset så är det bra. Vi rekommenderar inte att använda mobil eller surfplatta.

Ska du använda en dator som inte är din privata, kolla med din IT-ansvarig om eventuella inställningar som du kan behöva ändra för att kunna använda Teams fullt ut. En del jobbdatorer eller datorer som man lånar från sitt förbund kan försvåra att använda Microsoft Teams (brandväggar kan till exempel.

Övrigt:

Vi behöver hjälp med rekrytering kring våra introduktionsutbildningar!
Ni hittar datum i vårt Medlemsprogram

Har ni frågor eller funderingar, kontakta
Hans Henriksson, 0709-80 54 57
Nina Fridh, 011-20 25 71

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Mellansverige
Kategorier: