Aktuellt inom studier

2022-11-02

Månadsbrev november

Hej!

Nu börjar det snart att dra ihop sig för ett nytt studieår.

Vi håller på att försöka få in datum på utbildningar till 2023. Vi har i dag inga datum satta, vi kommer att skicka ut kurskataloger för medlemmar och förtroendevalda så fort vi har fått in datum.

Vald på jobbet 2 som vi har på distans den 5-7 december finns fortfarande platser kvar på. Anmäla gärna in, men dubbelkolla att deltagaren har gått Vald på jobbet.

Centrala kurskatalogen kommer att komma ut i mitten ev. slutet av november. Om man vill gå en central utbildning hittar man dem på www.fackligutbildning.se och kan anmäla sig genom den.

Bifogar även introduktionsutbildningar som regionen har våren 2023. Dessa kan ni skriva ut och lägga/hänga på arbetsplatsen. 

Sekos introduktionsutbildning 28 feb 2023 fysisk i Uppsala.pdf

Sekos introduktionsutbildning 4 maj på distans.pdf

Vi önskar er alla en härlig höst!

Med vårliga hälsningar
Hans Henriksson och Nina Fridh

 

Uppdaterade kursansökan

Vi har tagit fram en ny kursansökan enligt GDPR som innebär att det är medlemmen/förtroendevalda som söker utbildningen ska skriva under den.
Detta också för att vi ska få rätt uppgifter när vi anmäler in deltagaren på utbildningen. Kursansokan_utbildning_20201211.docx (Wordfil)

Anmälningsförfarande till utbildningar

Det ställer en del krav på anmälningarna till oss (studier.mellansverige@seko.se) vi måste ha in korrekt anmälnings e-post samt mobilnummer.
När vi skriver korrekt e-post så är det den e-post som deltagaren kommer att använda vid kurstillfället. Mobilnummer är samma sak, då vi har upptäckt att en del har angivit felaktigt telefonnummer så att kursledaren inte kan komma i kontakta med deltagaren.

Det är också viktigt att tala om för deltagaren/förtroendevalda som vill gå utbildning att det kommer att ske digitalt.

Följande behövs för att gå en digital utbildning:

Egen dator som ska vara utrustad med webbkamera.
Distansutbildning via Teams (som alla utbildningar kommer att genomföras i)

Du kommer att få en länk från Teams skickad till dig i god tid innan utbildningen börjar. Det är därför viktigt att du:

  • Se över att dina kontaktuppgifter är korrekta, så att kallelser och annat material till kursen hamnar i en inkorg som du har åtkomst till under kurstillfället. Gå in på www.seko.se/mina-sidor för att kontrollera dina kontaktuppgifter.
  • Du behöver ha tillgång till en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset så är det bra. Vi rekommenderar inte att använda mobil eller surfplatta.

Ska du använda en dator som inte är din privata, kolla med din IT-ansvarig om eventuella inställningar som du kan behöva ändra för att kunna använda Teams fullt ut. En del jobbdatorer eller datorer som man lånar från sitt förbund kan försvåra att använda Microsoft Teams (brandväggar kan till exempel.

Övrigt:

Vi behöver hjälp med rekrytering kring våra introduktionsutbildningar!
Ni hittar datum i vårt Medlemsprogram

Har ni frågor eller funderingar, kontakta
Hans Henriksson, 0709-80 54 57
Nina Fridh, 011-20 25 71

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Mellansverige
Kategorier: