Seko Mellansverige

Aktuellt inom studier

2019-06-19

Vi har nu avklarat vårens utbildningar och vi kan se att vi har haft många deltagare på Gilla din ekonomi. Många förtroendevalda som har gått vald på jobbet och vald på jobbet 2.

Det vi ser är att vi är sämre på att rekrytera till tvärfackliga medlemsutbildningarna, ungutbildningarna samt introduktionsutbildningarna. Vi måste bli bättre på att rekrytera till dessa utbildningar då förbundet har ett 1% mål för 2019. I Mellansverige är målet att ha 80 deltagare på medlemsutbildningarna. Introduktionsutbildningarna ligger vi relativt bra till. Om ni har egna introduktionsutbildningar är det viktigt att ni meddelar oss på Regionen så att vi kan registrera dessa och betala ut stipendier.
Behöver ni hjälp med introduktionsutbildningarna finns det handledare som regionen kan erbjuda.

Vi hade två stycken deltagare på Demokratiutbildningen som var mycket lyckad. Vi ser framemot att höra om deras upplevelser på Jisus-utbildningen. Glöm inte att anmäla er till Jisus-utbildningen! Sista anmälningsdagen är den 20/10. Kallelse kommer att skickas ut efter sista anmälningsdagen.

Förbundet har sett att deltagare på de centrala respektive regionala kurserna inte alltid har rätt förkunskaper. Bifogar den uppdaterade uppdragsguiden. Den ska man använda sig av där man ser vilka utbildningar man behöver gå för respektive uppdrag. Väldigt bra att använda i klubbstyrelsearbetet.

Vi har även nya datum för IT-stöd för förtroendevalda (Pumaansvariga) utbildning. Det är en endagars utbildning som kommer att hållas på Regionkontoret i Norrköping. Det finns två datum att välja på: 12 september eller den 16 oktober. Se bifogad inbjudan.

Om ni har studieansvariga eller handledare som behöver gå utbildning tex. Studieorganisatörsutbildning eller handledarutbildning kontaktar ni Hans Henriksson på telefonnummer 0709-805457 eller mailar hans.henriksson@seko.se
Har ni nya studieansvariga i klubbar/sektioner ska dom gå en introduktionsutbildning på Regionkontoret i Norrköping. Var vänlig och kontakta studier.mellansverige@seko.se så att vi kan ordna med datum och tid.

På förekommen anledning vill vi informerar om att när ni/du får en kallelse till utbildning måste man aktivt tacka nej, om man inte tänker delta!

Vi önskar er alla en trevlig sommar och ser framemot höstens studieverksamhet!

Med vänlig hälsning

Nina Fridh
Studieansvarig administratör
Seko Mellansverige

Granskad:
Sidansvarig: Seko Mellansverige
Kategorier: