Sekos introutbildning!

Vill du lära dig mer om dina rättigheter på jobbet? Har du funderat på vad facket kämpar för, hur arbetsmarknaden egentligen fungerar eller hur du får så stor nytta som möjligt av ett medlemskap i Seko?

Medlem sitter vid köksbord och deltar på introduktionsutbildning på distans

Introutbildning på distans

Vi vet att arbetsmarknaden för många blivit tuffare och att kunskap faktiskt är guld värt. Därför vill vi nu erbjuda alla som jobbar inom Sekos branscher möjligheten att gå Sekos introutbildning, och samtidigt få ersättning för att under en hel dag vara med och skaffa sig viktig kunskap! Du kan ställa alla de frågor du funderat på, eller bara sitta med och lyssna.

Vem kan gå Sekos introutbildning?

Du är välkommen att gå utbildningen även om du inte är medlem i Seko, huvudsaken är att du arbetar inom någon av Sekos branscher.

Hur anmäler du dig?

Längst ned på denna sida hittar du alla utbildningstillfällen det andra halvåret 2023. Välj det som passar dig, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan!

Vad händer när du anmält dig?

När du anmält dig får du en bekräftelse och en kallelse om utbildningstillfället du valt att gå. Kallelsen använder du dig av för att söka ledigt hos din arbetsgivare. Rätten att gå utbildning är reglerad i lag och ingenting som din arbetsgivare kan säga nej till. Ta gärna hjälp av ditt fackliga ombud på din arbetsplats för att söka ledigt.

Vilken ersättning får du?

Eftersom du söker ledigt från ditt jobb utan lön ersätter Seko dig under denna dag med 125 kronor per timme helt skattefritt (gäller 2023). En heldagsutbildning om åtta studietimmar innebär alltså 1000 kronor skattefritt.

Utbildning på distans eller på plats?

En del av våra utbildningar hålls på distans, du kan alltså sitta hemma och vara med på utbildningsdagen – var uppmärksam på utbildningsformen när du anmäler dig. Det du behöver för att delta på distans är en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset är det bra. Vi rekommenderar att du inte använder mobil eller surfplatta.

 

Kurstillfällen 2023

Datum Plats Anordnare   Sista anmälningsdag
29 maj Uppsala Mellansverige   11 mar
2 jun Distans Stockholm   2 maj
14 jun Stockholm Stockholm   14 maj
25 aug Örebro V. Svealand   23 aug
5 sep Visby Stockholm   31 aug
7 sep Uppsala Mellansverige   8 aug
15 sep Karlstad V. Svealand   13 sep
2 okt Distans Stockholm   25 sep
11 okt Distans Väst   8 sep
20 okt Göteborg Väst   1 sep
25 okt Stockholm Stockholm   18 okt
27 okt Örebro V. Svealand   25 okt
21 nov Stockholm Stockholm   14 nov
24 nov Mölndal Väst   6 okt
29 nov Stockholm Stockholm   22 nov
8 dec Karlstad V. Svealand   6 dec
9 dec Göteborg Väst   20 okt
12 dec Distans Stockholm   5 dec

Intresseanmälan introduktionsutbildning

Genom denna ansökan godkänner deltagaren att deltagarens uppgifter, som namn, kontaktuppgifter samt eventuella kostönskemål, kan lämnas ut till våra externa samarbetspartners, såsom hotell/konferensanläggningar, resebolag, restauranger/catering. Anledningen är för att vi ska kunna erbjuda deltagaren utbildningen/konferensen samt vid behov boka resor, kost och logi i samband med kursdeltagandet. (Obligatorisk)
     

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Organisationsenheten
Kategorier: