Sekos introutbildning!

Vill du lära dig mer om dina rättigheter på jobbet? Har du funderat på vad facket kämpar för, hur arbetsmarknaden egentligen fungerar eller hur du får så stor nytta som möjligt av ett medlemskap i Seko?

Medlem sitter vid köksbord och deltar på introduktionsutbildning på distans

Introutbildning på distans

Vi vet att arbetsmarknaden för många blivit tuffare och att kunskap faktiskt är guld värt. Därför vill vi nu erbjuda alla som jobbar inom Sekos branscher möjligheten att gå Sekos introutbildning, och samtidigt få ersättning för att under en hel dag vara med och skaffa sig viktig kunskap! Du kan ställa alla de frågor du funderat på, eller bara sitta med och lyssna.

Vem kan gå Sekos introutbildning?

Du är välkommen att gå utbildningen även om du inte är medlem i Seko, huvudsaken är att du arbetar inom någon av Sekos branscher.

Hur anmäler du dig?

Längst ned på denna sida hittar du alla utbildningstillfällen det andra halvåret 2023. Välj det som passar dig, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan!

Vad händer när du anmält dig?

När du anmält dig får du en bekräftelse och en kallelse om utbildningstillfället du valt att gå. Kallelsen använder du dig av för att söka ledigt hos din arbetsgivare. Rätten att gå utbildning är reglerad i lag och ingenting som din arbetsgivare kan säga nej till. Ta gärna hjälp av ditt fackliga ombud på din arbetsplats för att söka ledigt.

Vilken ersättning får du?

Eftersom du söker ledigt från ditt jobb utan lön ersätter Seko dig under denna dag med 125 kronor per timme helt skattefritt (gäller 2023). En heldagsutbildning om åtta studietimmar innebär alltså 1000 kronor skattefritt.

Utbildning på distans eller på plats?

En del av våra utbildningar hålls på distans, du kan alltså sitta hemma och vara med på utbildningsdagen – var uppmärksam på utbildningsformen när du anmäler dig. Det du behöver för att delta på distans är en dator med mikrofon och kamera samt en bra uppkoppling. Har du möjlighet att använda headset är det bra. Vi rekommenderar att du inte använder mobil eller surfplatta.

 

Kurstillfällen 2023

Datum Plats Anordnare   Sista anmälningsdag
10 feb Örebro Västra Svealand   8 feb
10 feb Distans Norra Norrland   20 jan
23 feb Stockholm Stockholm   23 jan
28 feb Uppsala Mellansverige   28 jan
9 mar Borås Väst   3 feb
10 mar Kungälv Väst   20 jan
10 mar Distans Norra Norrland   17 feb
10 mar Distans Mellansverige   10 feb
17 mar Karlstad Västra Svealand   15 mar
17 mar Distans Stockholm   17 feb
24 mar Malmö Skåne   10 mar
14 apr Örebro Västra Svealand   12 apr
21 apr Stockholm Stockholm   21 mar
28 apr Mölnlycke Väst   24 mar
28 apr Distans Norra Norrland   7 apr
4 maj Distans Mellansverige   4 apr
12 maj Göteborg Väst   24 mar
12 maj Karlstad Västra Svealand   10 maj
16 maj Stockholm Stockholm   16 apr
29 maj Uppsala Mellansverige   11 mar
2 jun Distans Stockholm   2 maj
14 jun Stockholm Stockholm   14 maj

Intresseanmälan introduktionsutbildning

Genom denna ansökan godkänner deltagaren att deltagarens uppgifter, som namn, kontaktuppgifter samt eventuella kostönskemål, kan lämnas ut till våra externa samarbetspartners, såsom hotell/konferensanläggningar, resebolag, restauranger/catering. Anledningen är för att vi ska kunna erbjuda deltagaren utbildningen/konferensen samt vid behov boka resor, kost och logi i samband med kursdeltagandet. (Obligatorisk)
     

 

Uppdaterad:
Sidansvarig: Organisationsenheten
Kategorier: