Valrörelse 2022

Söndagen den 11 september går Sverige till val. Vi röstar till region, kommun och riksdag.

Ta din chans att göra din röst hörd och välja representanter som styr landet de kommande fyra åren.

 

Publicerad:

Nu har du chansen att börja med valförberedelser, vad står de olika partierna för? Hur kan mitt arbete, min fritid och mina andra grundläggande förutsättningar förändras, beroende på vem eller vilka som styr i kommunen, regionen eller/och riksdagen?

Är du osäker hur valet går till eller vad som händer efter du röstat, klicka på länken för att lära dig mer. https://youtu.be/PeXo6QZj4R4

Även vi inom Seko förbereder oss för valet på olika sätt. Vår fackförening har alltid arbetat nära politiken med era frågor, för att få förändring på riktigt. Många av er medlemmars frågor och problem som vi får till klubben måste vi driva både inom myndigheten SiS men också gentemot riksdag och regering. Eftersom vår myndighet är statlig så styrs och regleras den av riksdag och regering och då är det av största vikt att vi har möjlighet att påverka även där med era frågor, för att få till förändringar på riktigt.

Det senaste exemplet är EKT (elektroniska kommunikations tjänster), där klubben och de facklig/politisktansvariga har förmedlat svårigheter att bedriva en trygg vård- och behandling för våra ungdomar/klienter. Att datorer, mobiler och plattor påverkar er arbetsmiljö samt möjliggör risker för fritagningar, upplopp och hot/våld m.m. Klubben har lyft detta med politiker flertalet gånger och även på socialdepartementet, NU får ni och vi gehör! Nu ser man över lagen som ger våra ungdomar och klienter möjlighet att använda elektroniska tjänster och ser över revideringar och ändringar i lagen. Seko har höga förhoppningar på att när utredningen är klar så kommer myndigheten och vi har större möjligheter att begränsa användadet av EKT och kunna skydda både ungdomar, klienter och personal på ett bättre sätt.

 

Vi uppmuntrar all våra medlemmar att ta chansen i höst att påverka du med!

Uppdaterad: