Valkompassen

Vi börjar hösten med ett viktigt val!

Sommarperioden börjar lida mot sitt slut, även att många av er medlemmar ännu inte haft någon semester på grund av bemanningsbristen som pågår på de flesta arbetsplatser.

Det är många av våra medlemmar som har valt att ställa upp på verksamheten denna sommar, tack ni som ställt upp! Vi vill påminna om att det är viktigt att er semester detta året planeras in inom närtid. 

Återhämtning är viktig för oss alla!

 

Publicerad:

I dag är det 30 dagar kvar till vi håller riksdagsval i Sverige och vi uppmanar alla våra medlemmar att använda sin röst för att påverka; ditt arbete, din framtid och ditt samhälle. 

Seko är ett av de fackförbund som samverkar nära med politiken, det är där vi kan få förbättringar och förändring på riktigt, då vårt arbete och uppdrag regleras av Staten, riksdagen, regeringen och departementen. Gör din röst hörd du också söndagen den 11 september.

Är du osäker på vad du ska rösta på eller vad de olika partierna står i vissa frågor så rekommenderar vi att göra ett test via någon av "Valkompasserna". Det finns flera olika tester och kompasser men vi länkar till en av dem åt er. https://valkompass.svt.se/2022

Här kan du få en fingervisning vilket parti du matchar bäst med.

För mer information om valet kan du följa denna länk: https://www.val.se/val-2022/val-2022.html

 

Uppdaterad: