Fotograf: Nima Leogo

SiS sänker ambitionen

SiS fyller på med ungdomar för att kunna minska kön, myndigheten ska enligt lag kunna bereda plats omedelbart. Tak över huvudet kommer gå före kvalité, menar myndigheten, Ca 40 ungdomar står i kö för placeringar.

Publicerad:


Ordförande Seko SiS, Frida Strandberg Landin tycker att det är oerhört olyckligt.
-Detta beslut är inget som vi önskat från Seko's sida men vi förstår ändå att trycket på platser just nu är högt och att något måste göras.


Mina farhågor är att arbetsmiljön kommer bli än sämre och att det kan bli svårt att upprätthålla en god säkerhet och trygghet för både ungdomarna och personalen.
Myndigheten har oerhört svårt att rekrytera personal och det är svårt att bemanna avdelningarna. Efter en sommar med olika krisavtal och många medarbetare som har förskjutit semester och arbetat mycket övertid är jag rädd för att personalen inte kommer orka med, att det finns risker för sjukskrivningar.
Vi kommer följa utvecklingen noga, hur detta beslut slår ut och vad konsekvenserna blir för våra medlemmar.

https://www.stat-inst.se/press/pressmeddelanden-nyheter/2022/sis-tar-krafttag-for-att-mota-socialtjanstens-platsbehov/?fbclid=IwAR0hfwkeEJjWPE5prbnw6A49pT3XOFPnMaTkA8NDGtNs9c2ltxMVImsczLI

Uppdaterad: