Medlembrev 24

Publicerad:

Hej alla medlemmar, först och främst vill vi tacka för att ni kämpat på under detta otroligt annorlunda år. Alla i samhället har fått anpassa sig till olika saker och inte minst till restriktionerna som begränsar oss men också skyddar oss. Precis som ni har fått ställa om och anpassa er till de nya förutsättningarna har även vi i klubb Seko SiS fått ställa om. Det som vi tycker är allra tråkigast med dessa pandemitider är att vi inte haft möjlighet att åka och träffa er medlemmar fysiskt på er arbetsplatser, att stötta och hjälpa er på plats Vi hoppas verkligen att vi snart kan få träffas igen och att vi kan erbjuda en mer medlemsnära närvaro hos er som vi i klubben eftersträvar.                                                              Flera av er har lite ledigt nu i jul och nyår och vi hoppas att ni får en möjlighet till återhämtning och att ni håller er friska.

Rals- som de flesta av er vet så har vi fått till ett centralt avtal mellan förbundet Seko och arbetsgivarverket. Detta innebär att vi just nu sitter och förhandlar mellan Seko SiS och myndigheten. Vi hoppas att det kommer finnas en påskriven överenskommelse i Januari. Här kan ni läsa om det centrala avtalet. https://www.seko.se/avtal/sekos-avtalsomraden/staten/aktuella-avtal/

Det börjar närma sig till sektionernas årsmöten (Norr,Väst,Bergslagen, Mälardalen,Syd) där kan du som enskild medlem rätt att närvara, sektionerna kommer skicka ut information till er när de hålls och hur ni deltar. I sektionerna finns seko- ombud från de olika institutionerna och det finns möjlighet att även du kan vara ett seko- ombud på din arbetsplats och sitta med i sektionen för att påverka din och dina kollegors arbetsmiljö- och villkor. Har du intresse av fackligt arbete och att du vill engagera dig mer på din arbetsplats så hör du av dig till närmsta ombud eller/och förhandlare.

I februari har klubben årsmöte och då kommer vi bland annat uttöka klubbstyrelsen med 2 ordinare ledamöter, alla medlemmar har möjlighet att nominera sig själv eller någon annan, mer information får ni av valberedningen inom kort.

Jag och klubbstyrelsen vill även passa på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år!

Granskad: