Medlemsbrev 22

Publicerad:

Hej alla medlemmar!

-  Vi vill börja med att hälsa alla nya medlemmar och Seko- ombud välkomna, vi har fler som vill vara med i föreningen och driva fackliga frågor på arbetsplatsen. Stort tack till er! 

-  Klubben håller representantskapsmöte/halvårsmöte den 4 november. Denna gång sker det digitalt för första gången men hoppas att vi inom en snar framtid kommer få träffa både våra medlemmar och ombud.

-  Flera frågor inkommer angående årets Rals (löne-förhandling). Vi kan meddela att ännu har centrala parter (Arbetsgivarverker-Seko) inte skrivit något avtal och vi vet därför inte när våra förhandlingar påbörjas, det är heller inte förhandlat hur det blir med retroaktivitet.

SiS och arbetstagarorganisationerna börjar dock att gå igenom underlagslistorna på institutionerna för att få en sammanställning och är redo för Rals när den sker. Vid frågor gällande årets rals hänsvisas ni till förhandlingsansvarig Seko SiS Peter.Kvist@stat-inst.se

-  Som ni alla säkert redan fått kännedom av så har regeringen beslutat att ge SiS i uppdrag att säkerhetsklassa institutionerna. Det kommer ske i en klassning från 1-4, klassningen avgör dels vad institutionen ska ha för perimeterskydd. Ni kan läsa mer om det via länkarna nedan. https://sekotidningen.se/nyhet/grovre-vald-bakom-att-ungdomshem-ska-fa-fangelsesakerhet/?fbclid=IwAR0tqZsIbfeFyBn6B2iVvzfTpRDeX5sBFeWgO38JMxaW5BI0mg-P6DXC2GM

https://sverigesradio.se/artikel/7574414?fbclid=IwAR1UWPmywVwUuH7tLK8mdO_3rtX_IbJB_OCT1DeVHM9XcwqRL-WM4OIcXsc

-  Myndigheten har gjort en kapacitetsutredning gällande LVM. Den har uppkommit dels av den låga beläggning som funnits inom LVM under en längre tid. Utredningen har tagit fram ett förslag på åtgärder som förhandlas på torsdag 22/10.

Uppdaterad: