Medlemsbrev 21

Publicerad:

Hej! 

- Det är en oerhört aktiv period i vårt fackliga arbete, det händer saker på alla nivåer och med mycket politisk samverkan just nu. Regeringen meddelade att de ökar statsbidraget till SiS med 110 mjkr varav 10 mjkr vigs åt den nya säkerhetsorganisationen. Seko SiS har träffat socialdepartementet och förväntas ha ett uppföljingsmöte längre fram i höst.

- LVM- hemmet Lunden och ungdomshemmet Råby har fått besök av statssekreteraren och ungdomshemmet Tysslinge har fått besök av Statsministern Stefan Löfven. Socialministern Lena Hallengren som Seko tidigare träffat har också planer på att göra fler besök inom SiS. Det finns ett stort intresse från alla politiska håll på SiS och dess verksamhet just nu.

- Säkerhetsprojektet avslutas och går in i en implementeringsfas för att bygga upp säkerhetsavsleningen och dess organisation. En tillförordnad säkerhetsdirektör från kriminalvården är anställd, Petter Wåhlberg från och med 20200921. En annon ligger nu ute på ordinarie säkerhetsdirektör.

- Klubben har halvårsmöte/representantskap, vilket sker digitalt denna gång den 4/11. Olika val kommer att ske och information har gått ut gällande nomineringar.

- Avtalsrörelsen är igång och Seko har växlat yrkanden med Arbetsgivarverket och de kan ni läsa mer om på https://www.seko.se/press-och-aktuellt/nyheter/2020/seko-har-vaxlat-yrkanden-med-arbetsgivarverket-pa-det-statliga-avtalsomradet/

 

Uppdaterad: