Medlemsveckan 2020

Tips inför medlemsveckan 2020

Här är 6 tips på aktiviteter för er som inte har möjlighet att träffa era medlemmar på samma sätt som vanligt under medlemsveckan.

Telefon
Har ni ingen möjlighet att träffa era medlemmar fysiskt så testa att ringa upp dem. Vi hjälper gärna till med talarmanus och tips på hur ni kan lägga upp ringandet. Tänk dock på att förbundet kommer att göra ringinsatser så meddela oss gärna om ni planerar att ringa medlemmarna i just er klubb.

Digitalt medlemsmöte
Kalla till ett videomöte och håll medlemsmötet där. Viktigt blir då att marknadsföra medlemsmötet i förväg -  exempelvis via telefon eller mejl.

Chatta med medlemmarna
Har klubben en egen Facebooksida? Då kan ni uppmana medlemmarna att ställa frågor via Messenger och få igång ett samtal den vägen. Marknadsför gärna detta utanför Facebook innan medlemsveckan, det kan ju även bli ett sätt för er att få fler följare. Under, eller efter veckan, kan ni utan att nämna vem som ställt frågan lägga ut ett urval av frågorna av svaren.

Post
Skicka ut flyers och information om medlemsveckan via post, även detta går utmärkt att kombinera med telefonsamtal och mejlutskick.

Aktivitet utanför arbetsplatsen
Om ni inte har tillträde till arbetsplatsen, kolla om det finns möjlighet att stå utanför i friska luften. Välj en tid då flest passerar, dela ut medlemspåsar, bjud på kaffe och få igång samtal.

Värvning
Kommer ni inte ut på arbetsplatsen är det inte troligt att ni kommer att komma i kontakt med så många oorganiserade att värva. Ta istället tillfälle att i varje samtal med medlemmar informera om tipsafunktionen, har ni missat vad ”Tipsa” är så hittar ni all information ni behöver här.

 

För att få hjälp med ovanstående punkter kontakta:
medlemsveckan@seko.se

Christoffer Söderlund, 010-601 10 17
Rikard Brennius,  010-482 17 07

Uppdaterad: