Medlemsveckan 2020

Vecka 40 - Sekos medlemsvecka

Årets medlemsvecka skulle ha genomförts i maj, men fick på grund av pandemin flyttas fram. Nu är planeringen i full gång inför vecka 40, den nya tidpunkt som bestämts för årets vecka!

Sekos två första medlemsveckor, 2018 och 2019, blev succéer. På arbetsplatser över hela landet togs tiotusentals samtal med medlemmar och rekordmånga nya värvades till Seko.

Vi vet ännu inte hur situationen kommer att se ut i slutet av september. Vi planerar för en medlemsvecka likt de tidigare, där målsättningen är att hela Seko ska vara på fötter. Förutsättningarna för att prata fackliga frågor på arbetsplatserna kommer att finnas. Vi står inför en fullskalig avtalsrörelse och vi vet att inställningen till facket är mer positiv än på många år.

Samtidigt tar vi höjd för att möjligheterna till arbetsplatsbesök och medlemsaktiviteter kan vara begränsade. Vi planerar för fler medlemsaktiviteter på sociala medier och alternativa sätt för anställda och förtroendevalda att ta samtalen med medlemmar. 

Vecka 40 kommer att bli en Seko-vecka!

Hållpunkter inför medlemsveckan

Vecka 33-34: 
Klubbar, sektioner och regioner kan beställa det speciella medlems-kitet inför vecka 40. En speciell beställningslänk skickas ut måndagen den 10 augusti.

Vecka 33: 
Samtliga lokalorganisationer, förtroendevalda och medlemmar kan börja beställa affischer och flyers inför medlemsveckan.

Vecka 36:
Information om medlemsaktiviteter på sociala medier presenteras.

Vecka 38:
Rapporteringsverktyget skickas ut.

Ytterligare punkter kommer att läggas till. Dessa läggs till här samt kommuniceras i nyhetsbrev.

Rapportering av aktiviteter under medlemsveckan
Under medlemsveckan kommer förtroendevalda att kunna rapportera in arbetsplatsbesök och samtal i Sekos rapporteringsverktyg. Vi vill kunna följa upp hur aktiva vi varit under veckan och hur våra insatser påverkar antalet nya medlemmar, men också kunna jämföra med de tidigare medlemsveckorna.

Rapporteringsverktyget skickas ut och läggs upp här under vecka 38.

Till dig som är medlem och vill ha besök
Vill du ha en aktivitet eller ett besök på din arbetsplats under medlemsveckan? Kontakta i första hand din lokala företrädare. Är du osäker på vem det är, skicka ett mejl till medlemsveckan@seko.se. Berätta vilken som är din arbetsplats och hur vi kan nå dig.

Tipsa!

Inför och under medlemsveckan kommer vi att marknadsföra vår tipsa-funktion. För varje person som blir medlem får den som tipsat ett presentkort. Satsningen riktar sig främst till de vanliga medlemmar som inte värvar till vardags. Hjälp gärna till och sprida tipsa-möjligheten till medlemmarna i era klubbar och sektioner!

Hur man går till väga för att lämna ett tips kan du läsa om på Tipsa-sidan.

läs mer här

Seko på sociala medier

Följ aktiviterna på Instagram och Facebook.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Organisationsenheten
Kategorier: