Medlemsveckan 2020

Vecka 40 - Sekos medlemsvecka

Den 28 sep-4 oktober genomförs äntligen Sekos tredje medlemsvecka! Precis som vanligt handlar det om att prata med medlemmar, och om att ställa frågan om medlemskap till de som ännu står utanför.

Självklart påverkas årets medlemsvecka av att pandemin fortfarande finns kvar, Seko ska inte bidra till någon smittspridning. Anställda kommer inte att genomföra fysiska arbetsplatsbesök och på många håll blir det svårt för förtroendevalda att besöka andra arbetsplatser än sin egen.

Trots de ovanliga omständigheterna planeras ändå för fullt runt om i landet, många har aktiviteter på gång trots att de inte kommer att kunna träffa sina medlemmar på samma sätt som under tidigare medlemsveckor.

Här har vi samlat tips från några klubbar som planerar nya sätt att prata med medlemmar under medlemsveckan.

Ny aktivitet – tre frågor till samtliga medlemmar
En röd tråd i årets medlemsvecka blir att ge samtliga Sekos medlemmar möjlighet att svara på tre frågor. För att vi ska lyckas med detta är din insats som förtroendevald avgörande.

En sak står fullständigt klar efter ett halvår av Corona: Utan Sekos medlemmar stannar Sverige. Vi är med och bär landet genom denna pandemi. Hur mycket är det värt att dag efter dag hålla Sverige igång? I slutet av sommaren sa Svenskt Näringsliv, den mäktigaste arbetsgivarorganisationen, sitt. De vill se löneökningar på noll kronor, de som hållit Sverige igång ska inte få en krona.

De tre frågor vi ställer till våra medlemmar är:

  • Kan du utföra ditt arbete hemifrån?
  • Anser du att ditt jobb är viktigt för att hålla Sverige igång?
  • Anser du att du är värd mer än de noll kronor i löneökning som Svenskt Näringsliv föreslagit?

Upplägget för denna aktivitet, och hur du som förtroendevald kan jobba med den, hittar du här.

De svar du samlar in på din arbetsplats rapporteras enkelt in på en länk som vecka 38 skickas ut till samtliga förtroendevalda, samt läggs upp här.

Flyern, där frågorna finns med, och affisch inför medlemsveckan beställer du här.

Sociala medier
Under medlemsveckan kommer det att vara dagliga sändningar på Sekos Facebook med tävlingar, reportage och intervjuer. Medlemmar kan före och under medlemsveckan skicka in frågor till medlemsveckan@seko.se som sedan besvaras under sändningarna.

På Instagram läggs dagligen upp bilder från medlemsveckan, så precis som tidigare år vill vi ha in så mycket bilder som det bara går! Mer om hur ni skickar in era bilder kan ni läsa här.

Tipsa!

Inför och under medlemsveckan kommer vi att marknadsföra vår tipsa-funktion. För varje person som blir medlem får den som tipsat ett presentkort. Satsningen riktar sig främst till de vanliga medlemmar som inte värvar till vardags. Hjälp gärna till och sprida tipsa-möjligheten till medlemmarna i era klubbar och sektioner!

Hur man går till väga för att lämna ett tips kan du läsa om på Tipsa-sidan.

Läs mer här

Seko på sociala medier

Följ aktiviterna på Instagram och Facebook.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Organisationsenheten
Kategorier: