Informationsblad 1

Publicerad:

Informationsblad 1 2023

Sekos krav inom Spårtrafik är nu fastställda och presenteras i Avtalsnytt #2 som skickas ut samtidigt med detta informationsblad. Se till att sprida detta till era medlemmar.

Vi påminner också om inbjudan till informationsträffar på Teams den 23 februari och att detta riktar sig till alla förtroendevalda. Skicka alltså vidare denna inbjudan i era organisationer, till styrelser och ombud.

Efter ett sent avhopp i förhandlingsdelegationen har förbundsstyrelsen godkänt Seko Spårtrafiks önskan att komplettera den. Catrin Fredriksson, tågvärd på Krösatåg i Värnamo gör nu delegationen fulltalig.

Mätning av aktivitet i klubbarna
Vi ber er gå in och fylla i formuläret för att mäta aktivitet i klubbarna inom Spårtrafik som skickas ut i samband med detta informationsbrev. Svaren blir underlag för att branschstyrelsen ska kunna stötta och utveckla aktivitet och organisering på klubbnivå. De som anger att de vill ha besök av representanter från branschorganisationen kommer kontaktas.

Allvarliga olyckor vid växling
Seko Spårtrafik har självklart noterat de mycket allvarliga olyckorna som skett vid växling inom godstrafiken och ser behov av att undersöka vad som kan göras utifrån ett branschövergripande perspektiv. Styrelsen vill samla skyddsombud inom godssidan av branschen för att diskutera vad som behöver göras och hur branschorganisationen kan bidra i det arbetet.

Öka kunskapen om Flexpension
Kunskapen om Flexpension är generellt låg både bland medlemmar, förtroendevalda och i vissa fall arbetsgivare. Det är en förmån som många inte är medvetna om och därmed inte använder. Vi arbetar med att göra en informationsinsats och ta fram material som kan spridas ute i verksamheterna.

Vi påminner om att årsmöte för Seko Spårtrafik genomförs 13 april i Stockholm. Glöm inte bort att anmäla deltagande och att nominera enligt tidigare utskick.

Hälsningar,
Styrelsen Seko Spårtrafik

Granskad: