Fotograf: Johan Lundh

Gabriella Lavecchia vald till ny förbundsordförande i Seko

Seko, Service- och kommunikationsfacket, har idag kongress. För en liten stund sedan beslutade en enhällig kongress att välja Gabriella Lavecchia till ny förbundsordförande.

Publicerad:

Gabriella har de senaste fyra åren varit Sekos vice förbundsordförande och efterträder nu Valle Karlsson som går i pension.

– ­Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda LOs femte största förbund. Ett förbund med över 100 000 medlemmar som varje dag ser till att hela samhället fungerar. Jag är stolt, glad och väldigt ödmjuk inför uppdraget, säger Gabriella Lavecchia.

– Många av våra medlemmar står i skottgluggen, mitt i ett samhällsklimat som blivit allt hårdare. Tågvärdar hotas och misshandlas, säkerheten för vägararbetare hotas när bilister trampar för hårt på gasen, kriminalvårdare hotas. Listan kan göras lång. Det är inte enbart en facklig fråga att fixa arbetsmiljön för våra medlemmar. Det är i allra högsta grad en politisk fråga. Det är dags att politikerna går från ord till handling. Våra medlemmar har fått nog med förståelse och sympati, de behöver förändring, säger Lavecchia.

Gabriella Lavecchia är 51 år, bor i Stockholm och inledde sin fackliga bana på det som tidigare hette Televerket. Hela Gabriellas tal till kongressen går att se på kongresswebben på seko.se

Kongressen beslutade vidare att välja ett nytt verkställande utskott.

Till vice förbundsordförande valdes Johan Lindholm, 41 år. Johan har tidigare varit ordförande i Sekos förhandlingsorganisation på PostNord.

Till avtalssekreterare valdes Mats Ekeklint, 56 år. Detta blir Mats andra kongressperiod som avtalssekreterare.

Till förbundssekreterare valdes Linda Agetoft, 32 år. Linda är idag ombudsman och gruppchef på Sekos kontor i Solna.

Utöver Sekos verkställande utskott valdes följande personer till ordinarie ledamöter i förbundsstyrelsen.

Nick Fortgens, 31, Tele
Robert Ignberg, 51, Energi
Afrodite Landerö, 50, Tele
Glenn Nordström, 60, Väg och ban
Kenny Reinhold, 55, Sjöfolk
Bjarne Ringdahl, 55, Väg och ban
Sandra Svensk, 44, Post
Jörgen Stehn, 55, Försvar
Frida Strandberg Landin, 33, Vård
Ida Vågevik, 42, Vård
Karin Åkersten, 40, Trafik

 

Uppdaterad: