Medlemsinformation vecka 37

Lönerevision 2019

Publicerad:

Runt om i landet förbereder sig fack och arbetsgivare just nu för de lokala förhandlingarna om nya löner för Sekos medlemmar på Postnord. Seko Postens fackligt ansvariga i regioner och på terminaler jobbar med att säkerställa att underlagen inför förhandlingarna är korrekta, att samtliga medlemmar finns med. På många håll startar de lokala förhandlingarna inom kort.

I årets förhandlingar gör det skillnad vilken fackförening du väljer att organisera dig i eftersom Seko är den enda fackliga organisationen på Postnord som i årets revision har ett löneökningsutrymme för låglönesatsning.

Där andra fackförbund enbart har raka procentuppgörelser på 2,1 procent har Seko dessutom förhandlat fram ett krontalspåslag för samtliga medlemmar som tjänar under brytpunkten 25 043 kronor i månaden. Samtliga Seko-medlemmar vars månadslön ligger under denna brytpunkt genererar till den lokala lönepotten som om de tjänat just 25 043 kronor, vilket motsvarar 526 kr. Denna låglönesatsning innebär att det totalt blir mer pengar till Sekos lönepotter än vad en rak procentuppgörelse skulle ha givit.

Den nya lönen betalas ut med full retroaktivitet från och med den 1 augusti och målsättningen är att ny lön betalas ut senast i november.

Årets lönerevision är den sista i nuvarande avtalsperiod som sträcker sig fram till den 31/7 nästa år.

Från och med den 1 augusti höjdes även ingångslöner, tillägg och ersättningar enligt följande:

Ingångslön: 22 977 kr/månad
Timlön: 129,60 kr/h
Enkel OB: 21,14 kr/h
Kvalificerad OB: 47,28 kr/h
Storhelgs OB: 105,98 kr/h
Super OB: 405,05 kr/h
Schemaändringstillägg: 178,69 kr
Tjänstefritt uppehåll under natt: 21,71 kr/h

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten