Medlemsinformation vecka 3

Nyheter i våra medlemsförsäkringar och information om Medlem värvar medlem.

Publicerad:

Nyheter i Sekos försäkringar

Vid årsskiftet trädde förändringar i kraft i några av Sekos medlemsförsäkringar. En nyhet är att inkomstförsäkringen utökas med 100 dagar. Detta är ett frivilligt tillval som innebär att den som blir arbetslös, mot en extra premie, kan utöka sin inkomstförsäkring till att gälla i 200 dagar.

En annan nyhet från den 1 januari 2024 är att medlemmar som har valt till Sjuk- och efterlevandeförsäkringen nu kan teckna valbara belopp i försäkringen.  Dessa är:

          Arbetsoförmåga, 3000 kr/4 000 kr/5 000 kr
          Diagnos, kan höjas upp till 100 000 kr
          Dödsfall, 500 000 kr/ 1 miljon/ 1,5 miljoner

Premiens storlek styrs av vilket alternativ man väljer. Det går bra att höja alla tre momenten, två moment, eller bara ett. Dessutom är det endast 3 månaders begränsning, i stället för 12, om du nytecknar eller ändrar nivåer mellan 1 januari och 31 mars.

En förändring kommer också att ske när det gäller tilläggsförsäkringen Medlemsbarn, där det från årsskiftet blir möjligt att välja nivå ”bas” i försäkringen, vilket innebär en lägre premie. Mindre förändringar kommer också att ske i den kollektiva hemförsäkringen och diagnosförsäkringen.

Medlem värvar medlem

Vi vill påminna om att Sekos aktivitet Medlem värvar Medlem fortfarande pågår. Fram till midsommarafton den 21 juni 2024 får du som är medlem ett presentkort på Coop på 200 kronor för varje ny medlem du värvar till Seko.

Så här gör du:

Prata med en arbetskamrat om att bli medlem
Skriv in personen och ange dig själv som värvare
Använd ditt presentkort!

Idén med facket är att vi ska vara många anställda som ställer samma krav på arbetsgivaren. Det blir helt enkelt lättare för oss att få igenom våra krav när vi kan säga ”Vi på den här arbetsplatsen anser att…” Därför behöver vi bli fler. Och vi behöver hjälpas åt att bli fler. Och vet du vad? Det finns inget tak på hur många man får värva. Vi tror att det finns arbetsplatser med potential att ge dig tusenlappar att handla för.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: