Medlemsinformation vecka 10

Information kring dina pensioner och om hur du kan lära dig mer om detta.

Publicerad:

Collectum flyttar till Avtalat

Den 11 mars flyttar Collectum sin kundtjänst, information och möjligheten att göra val, till Avtalat. Detta är ett steg i att samla all information om tjänstepensioner och försäkringar i tjänsten på ett ställe. För dig som vill söka information eller göra val av förvaltning, efterlevandeskydd eller lämna ett förmånstagarförordnande så skall du logga in på avtalat.se

Avtalat är ett samarbete mellan Svenskt Näringsliv, LO och PTK för att ge information om kollektivavtalade pensioner och försäkringar.

Eftersom Avtalat riktar sig till alla privatanställda i Sverige så ligger där mycket information som inte gäller oss. Det är viktigt att se till att du har klart för dig vilka avtal som gäller för dig så att du får den relevanta informationen. Det är också så att avtal som gäller specifikt i PostNord inte finns där. Är du osäker så kan du fråga ditt lokala Seko-ombud så att du inte går vilse.

Medlemsutbildning pension

Seko Posten erbjuder även medlemsutbildningar på temat pension. Dessa utbildningar genomförs fysiskt runt om i landet men också digitalt för dig som inte har möjlighet att delta lokalt.

Pensionssystemet är för många en djungel och svårt att förstå sig på. På denna kurs får du veta mer om hur pensionssystemet fungerar, både vad gäller den allmänna pensionen och tjänstepensionen. Du får information kring sparande och försäkringar och alla de olika val man kan tänkas behöva göra eller inte göra inför sin framtida pension. Vi loggar in på dina sidor och du får kunskap om var du har dina pensioner och hur du går till väga för att göra de förändringar du vill göra.

Ju längre tid du har kvar till din pensionering desto mer kan du påverka eftersom dina pengar kan växa längre. Du ska absolut gå denna utbildning, oavsett om du har några månader kvar till pensionen eller många år.

Om du är intresserad, fråga ditt lokala Seko-ombud när det finns utbildningar eller håll utkik i Seko Postens tidning eller medlemsinformation när det erbjuds digital utbildning. Det finns även möjlighet att boka enskilda pensionssamtal med våra pensionsexperter.

Ladda ner pdf för utskrift 

Uppdaterad: