Medlemsinformation vecka 50

Lite tips för den som funderar på sina eventuella nyårslöften.

Publicerad:

Tips på nyårslöften

Ibland känns det som att ingenting går ens väg. Men vilken tid passar bättre än att vid årets slut säkerställa att nästkommande år blir så bra som möjligt? Därför har vi i Seko Posten satt ihop några tips på nyårslöften som ger dig de bästa förutsättningar för att framtiden ska se ljus ut.

Anmäl fler tillbud
En olycka sker lätt men många arbetsplatsolyckor går också att förebygga. De gånger du bara nästan råkar ut för något kan du anmäla det som ett tillbud. Det blir då ett bra underlag för skyddsombud och chef att jobba vidare med att förbättra arbetsmiljön. På de flesta av våra arbetsplatser är antalet anmälda tillbud för lågt jämfört med antalet arbetsplatsolyckor.

Värva en medlem
Ju fler vi är desto starkare blir vi. Det är inte något vi bara säger, det är helt enkelt lättare att lyssna på de som är många. Vi måste alla hjälpas åt att bli flera för att kunna förhandla fram fler förmåner och bättre villkor för PostNord-anställda. Inte för vår skull, utan för din och dina arbetskamraters skull. Nu får du dessutom ett presentkort på 200kr när du värvar en ny medlem.

Gå en facklig utbildning

För att vara starka räcker det inte att vara många, vi måste vara pålästa också. Medlemmar som känner till sina rättigheter och skyldigheter har lättare för att kräva sin rätt och blir svårare att lura. Fråga ditt seko-ombud om utbildning eller kolla på Sekos hemsida. Vi fyller på kontinuerligt med datum.

Gå på medlemsmöten
Alla klubbar ordnar möten för medlemmar på arbetsplatsen. Att delta där är en möjlighet för dig att få höra om vilka frågor som är aktuella och en chans för klubben att få höra vad du som medlem tycker. Så blir vi starkare tillsammans.

God Jul och Gott Nytt År!

Seko Postens medlemsinformation tar nu paus och vi är tillbaka igen vecka 3. Vi vill önska alla medlemmar en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: