Medlemsinformation vecka 49

Mathias Krümmel lämnar och uppdatering kring konflikten med Tesla

Publicerad:

Mathias Krümmel lämnar PostNord Sverige

I dag kom beskedet att Mathias Krümmel lämnar sitt uppdrag som vd för PostNord Sverige. Mathias har varit vd för PostNord Sverige sedan 2021 och innan det chef för bland annat produktion och försäljning.

Det har spekulerats en hel del kring varför Mathias helt plötsligt lämnar och det vi ändå vill vara extra tydliga med är att det inte finns några oegentligheter. Enligt PostNords koncernchef Annemarie Gardshol får Mathias gå för att det ekonomiska resultatet inte har kommit i den takt som koncernen har förväntat sig.

-Mathias var en mycket uppskattad och omtyckt chef och vi har haft ett bra samarbete. Han har varit lyhörd för de krav och synpunkter vi haft från fackligt håll. Jag tycker det är synd att han inte kommer att vara kvar, säger Sandra Svensk ordförande för Seko Posten. Mathias har under de senaste åren haft stor fokus på arbetsmiljö och kvalitet vilket är viktiga frågor för våra medlemmar. Vi förutsätter att ett byte av vd inte innebär en annan inriktning i dessa frågor. Jag vill passa på att tacka Mathias för gott samarbete genom åren, avslutar Sandra

Tillförordnad vd för PostNord Sverige blir Ylva Ekborn som idag är chef för Strålfors.

Uppdatering kring konflikten med Tesla

Tesla har stämt PostNord. I stämningen har Tesla yrkat att PostNord ska lämna ut försändelser adresserade till bolaget samt att tingsrätten ska besluta att vissa försändelser, med bland annat registreringsskyltar, ska lämnas ut innan målet slutligt avgörs. Nu har yttranden inkommit från parterna och kl.15.00, torsdagen den 7 december, kommer tingsrätten att meddela beslut i den senare av de två frågorna.
Vi i Seko har även begärt att få vara part i målet. Detta ska Tesla och PostNord få yttra sig om och därefter kommer beslut att fattas om vi får vara det.

Utöver alla konflikt- och sympatiåtgärderna i Sverige har nu konflikten utvidgats till våra nordiska grannar. Fackförbundet 3F Transport i Danmark, där chaufförer och hamnarbetare är organiserade, kommer om 13 dagar inte längre att transportera Teslabilar som ska till Sverige och det norska fackförbundet Fellesforbundet har även de varslat om sympatiåtgärder. Dessa kommer att bryta ut den 20 december om inte Tesla tecknar kollektivavtal med IF Metall.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: