Medlemsinformation vecka 47

Frågor och svar om våra sympatiåtgärder mot Tesla

Publicerad:

Frågor och svar om Sekos sympatiåtgärder mot Tesla

Vad gör jag på terminal om jag får en försändelse som ska till Tesla?

Sortera försändelsen som vanligt. Vi stoppar utdelningen i nästa process, det vill säga inom distribution. Annan hantering, att exempelvis lägga undan direkt, kan beslutas lokalt. Följ i så fall anvisningar på din arbetsplats.

Vad gör jag inom distribution om jag får en försändelse som ska delas ut till Tesla?

Lägg försändelsen på anvisad lagringsplats på din arbetsplats. Sådana lagringsplatser kommer att finnas på distributionsenheter som har Tesla i sitt utdelningsområde.

Vad gör jag om någon från Tesla vill lämna in eller hämta försändelser på FC eller LKM?

Informera om att vi inte kommer ta emot/lämna ut försändelserna, då vi i Seko varslat om sympatiåtgärder till stöd för IF Metall.

Om en enskild anställd vill dela ut ändå?

Konfliktåtgärden är inte konstruerad som så att den som vill ”slipper” dela ut post. Det är själva arbetsuppgifterna som är blockerade. PostNord förklarar det så här på intranätet: ”Vi ska aldrig uppmana någon medarbetare att befatta sig med blockerat arbete” och ”Om någon medarbetare propsar på att leverera gods till Tesla bör vi svara att vi förhåller oss neutrala i grundkonflikten och för att kunna göra det så ska ingen medarbetare utföra blockerat arbete”.

Strider det här mot samhällsuppdraget?

Nej det gör det inte. Strejkrätten är starkare och går dessutom före arbetsgivarens rätt att leda och fördela arbetet.

Har du någon fråga som du känner inte är besvarad?

Kontakta ditt lokala Seko-ombud

Registrera kvitton för sjukvård och läkemedel via Benify

En av fördelarna med att ha ett kollektivavtal är att man liksom Seko Posten kan förhandla fram mer än bara de vanliga anställningsvillkoren, som t ex att vi får ersättning för sjukvård och läkemedel. Från 1 november kan du registrera kvitton för sjukvård och läkemedel digitalt via Förmånspaketet Benify. Det allra smidigaste är om du använder appen Benify på din smartphone. Med den kan du ta ett foto av kvittot och ladda upp det direkt.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: