Medlemsinformation vecka 45

Seko varslar om sympatiåtgärder 

Publicerad:

Seko varslar om sympatiåtgärder

I förra veckans medlemsinformation skrev vi om den pågående konflikten mellan IF Metall och Tesla och om Teslas ovilja att förhålla sig till spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden genom att vägra att teckna kollektivavtal för sina anställda i Sverige. Strejken har nu pågått i ett par veckor och under de senaste dagarna har flera LO förbund varslat om sympatiåtgärder och nu även Seko. Varslet omfattar leveranser och utlämning av försändelser till Teslas verkstäder på sju orter i Sverige och omfattar medlemmar på PostNord och Citymail.

-Det är självklart att även vi i Seko Posten står upp för den svenska modellen och att vi ska backa IF Metall i den här viktiga kampen, säger Sandra Svensk, ordförande för Seko Posten. Det här har blivit hela den svenska arbetsmarknadens kamp och vi tar den tillsammans med hela fackföreningsrörelsen. Ja, med alla som tycker att årlig löneförhöjning, personalinflytande och överenskomna spelregler på jobbet är bra, avslutar Sandra.

För precis så är det. Det är inte en slump att vi på PostNord har scheman i förväg och schemaändringstillägg när det skiter sig. Vi har det på grund av att vi organiserat oss som medlemmar i facket och för att vår motpart PostNord inser värdet av avtalsreglerade villkor och en stabil arbetsmarknad. Det är viktigt för oss alla att det fortsätter förhålla sig så och Teslas version av hur arbetsmarknaden ska fungera inte sprider sig.

Om parterna inte lyckats nå någon uppgörelse som skulle innebära att Tesla tecknar ett kollektivavtal kommer varslet träda i kraft den 20 november och innebär att våra medlemmar inte kommer att leverera eller lämna ut försändelser till TM Sweden AB på följande adresser:

Kanalvägen 16                       19461 Upplands Väsby

Aminogatan 32 B                   43153 Mölndal

Boplatsgatan 2                       21376 Malmö

Mälarvägen 15                       14171 Segeltorp

Fatvägen 1                             90620 Umeå

Exportgatan 24 A                    42246 Hisings Backa

Grafikgatan 28 C                    75450 Uppsala

Lännavägen 62                      14146 Huddinge

Fjärilsgatan 2                          60361 Norrköping

Salamandervägen 10             70236 Örebro

Under nästa vecka kommer vi att informera berörda arbetsplatser mer i detalj om vad varslet innebär i praktiken och hur du som medlem ska agera.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: