Medlemsinformation vecka 44

Förtydligande angående Focus

Strejk på Tesla

Kvalificerad medlemsutbildning

 

Publicerad:

Förtydligande angående Focus

I förra veckans medlemsinformation skrev vi om Focus-undersökningen som just nu är öppen för alla anställda att svara på. Efter medlemsinformationen har vi fått signaler från flera arbetsplatser att cheferna menar att Focus är obligatorisk att svara på. Det stämmer inte, Focus är helt och hållet frivillig men en hög svarsfrekvens är självklart viktig, resultatet måste vara tillförlitligt. Focusmätningen är alla anställdas chans att ge PostNord återkoppling på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Det handlar om att göra våra arbetsplatser bättre och onsdag 1 november är sista möjliga svarsdag.

Strejk på Tesla

I förra veckan gick IF Metalls medlemmar på Teslas bilverkstäder i Sverige ut i strejk. Skälet är att Tesla med ägaren Elon Musk i spetsen vägrar att teckna kollektivavtal och med det inte står upp för den svenska modellen.
Genom att vägra att förhålla sig till spelreglerna på den svenska arbetsmarknaden så försöker Tesla att skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge de anställda sämre löner och villkor än de hade haft med ett kollektivavtal. Det är självklart helt oacceptabelt och IF Metalls kamp är vår gemensamma kamp. Striden som IF Metall tar är viktig för oss alla.
Parallellt med strejken som riktas mot Tesla har även Unionen och Sveriges Ingenjörer varslat om strejk på Klarna, även de vägrar att följa spelreglerna på svensk arbetsmarknad.

Seko som förbund och Seko Posten backar våra fackliga kamrater i denna kamp, vi befinner oss i en viktig period för svensk fackförening och för den svenska modellen.

Kvalificerad medlemsutbildning

Den 12-13 samt 26-27 oktober höll Seko Posten höstens omgång av vår Kvalificerade medlemsutbildning. Utbildningen riktar sig till medlemmar som funderar över att ta på sig ett fackligt uppdrag och ger grundläggande kunskap om vad ett uppdrag som sekoombud kan innebära. 24 medlemmar gick antingen den fysiska eller den digitala kursen denna gång. Vi tackar alla deltagarna för ert engagemang och hoppas se mer av er framöver.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: