Medlemsinformation vecka 43

Dags att fylla i Focus

Publicerad:

Ny Focus 2023

För att PostNord ska kunna göra relevanta förbättringar för arbetsglädje och hälsa är det viktigt att veta var vi faktiskt står. Därför görs nu en ny heltäckande undersökning av alla medarbetares syn på sin arbetsmiljö, hälsa och välmående. Vanligtvis görs FOCUS-undersökningen en gång om året, på våren, i alla koncernens länder. Så gjordes även i våras men eftersom undersökningen gjordes samtidigt som vi var mitt upp i en omorganisation gick det inte att få fram ett tillförlitligt resultat.

Efter att ha jobbat i den nya organisationen i ett halvår är det nu dags att ta tempen på hur vi har det på jobbet.  Årets andra focusenkät är öppen och det är helt frivilligt att svara. Men det är också alla anställdas chans att ge PostNord återkoppling på vad som fungerar och vad som inte fungerar.

Undersökningen innehåller även frågor kring den fysiska och psykiska arbetsmiljön, dvs arbetsmiljörelaterade frågor. Enkäten är öppen till och med den 1 november så det finns fortfarande tid för dig som inte ännu har svarat att göra det.

De som har en aktiv PostNord-mejladress kommer att få ett mejl från Enova med en länk till FOCUS och kan antingen besvara undersökningen via dator eller smartphone. De som inte har en PostNord-mejladress kan svara på undersökningen genom att logga in via på PostNord Learning. Där finns en länk till FOCUS i kurslistan.   

Höstens undersökning delas till medarbetare i PostNord Sverige som blivit anställda senast den 1 juli 2023. Underökningen äger rum mellan 17 oktober och 1 november. Om du inte fått en inbjudan till FOCUS 2023 innan den 20 oktober ska du kontakta din chef.

Med en hög svarsfrekvens och ärliga svar ökar Sekos Postens möjligheter att göra våra arbetsplatser bättre. Vi vet också att möjligheterna till en hög svarsfrekvens ökar om de anställda får resurser att svara på enkäten under arbetstid.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: