Medlemsinformation vecka 25

Om läget i avtalsrörelsen och dina försäkringar som medlem.

Publicerad:

Läget i avtalsrörelsen

I veckan har Sekos förhandlingsdelegation för Bransch Kommunikation träffats och flera förhandlingstillfällen är inbokade kommande veckor. På branschen regleras bland annat avtalets längd och löneutrymmet. Precis som övriga på svensk arbetsmarknad utgår man i dessa förhandlingar från industrins normerande avtalsuppgörelse, det så kallade ”märket”.

Parallellt förhandlar Seko Posten med PostNord om ett nytt lokalt avtal och parterna har träffats i veckan.

-Båda parter har tagit emot varandras yrkanden och det pågår konstruktiva diskussioner. I en avtalsrörelse kan det svänga fort, från att det ena dagen känns det som om läget är låst till att vi har ett nytt avtal klart dagen efter, säger Patrick Theodorsson ledamot i Seko Postens styrelse.

Vårt nuvarande avtal gäller till och med den 31 juli.

Om du råkar ut för en olycka under semestern

I ditt medlemskap i Seko ingår försäkringen Medlemsolycksfall Fritid som ger dig ersättning om du råkar ut för en olycka på din fritid. Bland annat kan du få ersättning för kroppskador, tandskador och sjukhusvistelse. Bra att veta i sommartider är att försäkringen exempelvis ger ersättning för Borrelia, som orsakas av fästingbett. Det som gäller vid samtliga exempel enligt ovan är att du besöker en vårdinrättning och får din skada dokumenterad.

Många väljer att inte uppsöka vårdinrättning på grund av att ”de gör ju ändå ingenting” till exempel om man skadar ett revben eller en tå. Läkarbesöket behöver dock inte resultera i någon åtgärd för att ersättning ska betalas ut.

Vill du läsa mer om dina medlemsförsäkringar kan du gå in på:

https://www.folksam.se/forbund/seko

Medlemsinformationen tar nu paus och återkommer vecka 36. Vi kommer dock att skicka ut extra medlemsinformationen och informera om läget i avtalsförhandlingarna.

Seko Posten önskar alla en trevlig sommar.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: