Medlemsinformation vecka 24

Semesterplaner

Lön före midsommar

Publicerad:

Semesterplaner

I år har det varit svårt att bemanna sommaren men precis som vanligt är det lagt kort som gäller angående beviljad semester. Får du ändå frågan om att jobba istället för att ha semester är det upp till dig att bestämma vad du vill ha för det. Seko Posten kan inte sätta en prislapp på vad flyttad semester är värd för just dig och har därför inte avtalat någon summa med PostNord för att flytta semester.

För den som ännu inte planerat sommarens äventyr fullt ut kommer här några tips.
Friskvårdsbidrag kan man nyttja även på semestern, varje heltidsanställd har 3000kr till förfogande och det administreras via Epassi.

Genom medlemskapet i Seko kan du hyra stuga på Gullholmsbaden i Bohuslän eller Rørvig i Danmark. Du har också tillgång till LO Mervärde med rabatter på hotell, hyrbilar, resor (bl a SJ och Tallink) och semesterboende i Toscana. Det finns även erbjudanden på hemlarm, träning, ljudbokstjänsten BookBeat, tapeter, färg, fröer och 20% på Ellos.

Via PostNordPlus har PostNords anställda en bra rabatt på Scandic Hotell. Det finns även bra erbjudande på BookBeat samt rabatter på fröer och plantor.

Ska du ägna semestern åt att förkovra dig och skaffa nya kunskaper? PostNordPlus ger bidrag för kostnader du har i samband med fritidsstudier.

När sommaren är slut behöver det inte vara slut på allt det roliga. Arbetsplatser i PostNord kan ansöka om aktivitetsbidrag för att göra något trevligt tillsammans i arbetsgruppen. Utse en projektledare och sök ersättning på postnordplus.com.

Lön före midsommar

Enligt vårt kollektivavtal betalas lön ut tidigast den 25 och senast den sista dagen i intjänandemånaden. Men trevliga undantag finns och ett sådant inträffar nästa vecka.

I år infaller nämligen 25 juni på en söndag men lönen utbetalas redan den 22 juni i enlighet med vårt kollektivavtal.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: