Medlemsinformation vecka 17

Medlemsvecka  Focus 2023

Publicerad:

Medlemsvecka

Just nu pågår Sekos gemensamma medlemsvecka. På vissa arbetsplatser tjuvstartade vi redan förra veckan och i helgen, allt för att hinna med att träffa så många medlemmar som möjligt. Det finns också de arbetsplatser som planerat att genomföra sina aktiviteter en annan vecka än just vecka 17. Det finns just nu mycket att prata om, t ex avtalsrörelsen, omorganisationen och lokala förhållanden på arbetsplatserna.

-          Vecka 17 handlar om att prata med så många av våra medlemmar som möjligt, vi vill att Seko ska vara ett medlemsnära fack och detta en viktig aktivitet för att bygga både Seko Posten och hela Seko starkare, säger Mårten Pavlov, ledamot i  Seko Posten. Att ha medlemmar som känner till sina rättigheter och möjligheter gör det enklare för facket både att driva förbättringar och att mota bort försämringar. Självklart hoppas vi även på att vi under veckan värvar några nya medlemmar och kanske även att några visar ett intresse för att bli förtroendevald, avslutar Mårten.

Tyvärr saknar vi ombud på vissa arbetsplatser och för att säkra lokal facklig närvaro har Seko Posten återväxt som en prioriterad aktivitet i år. Förra veckan genomförde vi två kurstillfällen av kvalificerade medlemsutbildning, en facklig kurs för den som eventuellt kan tänka sig ett förtroendeuppdrag. Vi planerar att genomföra ytterligare två tillfällen, ett fysiskt och ett digitalt även i höst.

Focus 2023

Årets focusenkät är nu öppen och det är helt frivilligt att svara. Men det är också alla anställdas chans att ge PostNord återkoppling på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Utfallet som ska redovisas på arbetsplatsen ger även oss i Seko Posten möjlighet att driva frågor både lokalt och centralt, det finns något tydligt att ta på. ​Undersökningen innehåller också frågor kring den fysiska och psykiska arbetsmiljön, dvs arbetsmiljörelaterade frågor. Enkäten är öppen till och med den 2 maj så det finns fortfarande tid för dig som inte ännu har svarat att göra det. Man kan svara via appen PN Learning, har du inte tillgång till den fråga din närmaste chef.

Med en hög svarsfrekvens och ärliga svar ökar Sekos Postens möjligheter att göra våra arbetsplatser bättre. Vi vet också att möjligheterna till en hög svarsfrekvens ökar om de anställda får resurser att svara på enkäten under arbetstid.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: