Medlemsinformation vecka 16

Avtalsrörelsen igång och besked om nedläggning av Årsta brevterminal

Publicerad:

Seko och Almega har växlat yrkanden

Onsdag 19 april växlade Seko yrkanden med arbetsgivarorganisationen Almega gällande löner och villkor på Kommunikationsavtalet, som är Seko Postens branschavtal.

Våra yrkande bygger på de svar vi fick i den avtalsenkät som skickades ut till alla medlemmar i höstas och vi har också genomfört medlemsmöten runt om i landet där medlemmarnas viktigaste krav har samlats in. Detta sammantaget har sedan lagts fram på en gemensam avtalskonferens och mynnat ut i de yrkanden vi överlämnade till Almega i onsdags.

Parallellt med förhandlingarna mot Almega förhandlar Seko Posten även mot PostNord om våra lokala villkor. Dessa förhandling startar i början av maj.

Viktiga frågor för Seko är bland annat högre löner, förbättringar gällande arbetad tid utöver schema, möjlighet till semestertilläggsväxling samt ob-ersättning arbetspasset ut i de fall där de sista timmarna ligger utanför obekväm arbetstid.

I veckan skickades det ut ett avtalsnytt från förbundet där du som medlem kan läsa mer om våra yrkanden.

Beslut att avveckla Årsta brevterminal

Under tisdagen kommunicerade PostNord att de fattat ett beslut om att avveckla Årsta brevterminal. Volymer som idag hanteras på Årsta kommer flyttas till Rosersberg och överflyttningen kommer att ske i olika steg och vara fullt genomförd om ett år. Det är aldrig roligt när en arbetsplats läggs ner och vi är medvetna om att ett sådant beslut påverkar våra medlemmars arbetssituation och att det ger upphov till många frågor.

Seko Posten kommer med anledning av situationen att hålla ett extrainsatt medlemsmöte på arbetsplatsen nu på lördag. Vi kommer naturligtvis också att säkerställa att den kommande processen hanteras på ett korrekt sätt och arbeta för att hitta bästa möjliga lösningar för våra medlemmar.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: