Medlemsinformation vecka 50

Bemanna rätt - så slipper vi kvalitetsproblem

Tipsa om en medlem – få presentkort på 200kr

Medlemsinformationen tillbaka vecka 3

 

 

Publicerad:

Bemanna rätt - så slipper vi kvalitetsproblem

Just nu är vi inne i den kanske mest intensiva perioden för PostNord och alla anställda, det är många paket och brev som ska levereras innan, under och efter jul. Under de senaste veckorna har olika medier rapporterat om hög belastning för personalen, vi vet dock att det ser väldigt olika ut runt om i landet. Seko Posten har delat vissa av artiklarna på våra sociala medier, där både medlemmar och förtroendevalda Seko-ombud varit med. Många drar paralleller mellan den höga arbetsbelastningen och införandet av varannandagsutdelning och det stämmer nog i mångt och mycket. Men
Seko Posten menar att det inte är den nya produktionsmodellen i sig som är
grundproblemet. Det handlar om att alla ska få rätt förutsättningar och att bemanningen ska vara rimlig utifrån verkliga volymer. Något som vi noterat är att de arbetsplatser som hade problem med utdelningen innan Solo är samma arbetsplatser som har problem nu. På de här arbetsplatserna har man inte anpassat turerna till mera volymer och inte heller infört arbetsvariation i den omfattningen som är önskvärd. Just
arbetsvariation var något som Seko Posten såg som extra viktig för att uppnå en hållbar arbetsmiljö.
Skulle det vara så att du upplever att ni har stora problem på din arbetsplats, prata med ditt i lokala Seko-ombud.

 

Tipsa om en medlem – få presentkort på 200kr

Förra veckan skrev vi om Tipsa-funktionen där du kan smsa in tips till 71350 med ordet Seko följt av ett mellanslag och namn och telefonnummer till den du vill tipsa om. Denna vecka kompletterar vi med att man även kan maila in sitt tips till tipsa@seko.se.
Prata med personen du tipsat om så att det är okej att vi ringer upp. För varje person du tipsar om som blir medlem i Seko skickar vi ett superpresentkort värt 200 kronor till dig.

 

Medlemsinformationen tillbaka vecka 3

Medlemsinformationen tar nu paus och återkommer vecka 3, 2023
På Facebook och Instagram fortsätter vi att vara aktiva och lägga ut både bilder och information under julen. Följ oss där för att snabbt få information om det senaste.

facebook.com/sekoposten
instagram.com/sekoposten

Seko Posten vill härmed önska alla medlemmar en God Jul och ett Gott Nytt År!

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: