Medlemsinformation vecka 49

Månadslön eller timlön – detta gäller!

Tipsa om en medlem – få presentkort på 200kr

 

Publicerad:

Månadslön eller timlön – detta gäller!

De flesta i PostNord har månadslön vilket innebär att man får lön samma månad som man tjänar in den och att lönen utan eventuella tillägg är den samma varje månad oavsett antal möjliga arbetstimmar under respektive månad. Enligt vårt kollektivavtal kan man vara timavlönad i högst 3 månader om man har en anställningsomfattning på 40 % eller mer - därefter ska man
erhålla månadslön. Detta är viktigt då vissa delar av vårt kollektivavtal bara omfattar de som har månadslön, exempel på det är schemaändringstillägget och kortare heltidsmått.
Den som är anställd på mindre än 40% eller kortare tid än tre månader har timlön. Då betalas lönen för de timmarna du arbetat eller för de timmarna du har enligt ditt anställningsavtal ut månaden efter. Extraanställda har alltid timlön. Avdrag görs samma månad medan tillägg och ersättningar betalas ut månaden efter med undantag för semesterersättning som betalas ut samma månad, detta gäller för både timavlönade och för de som har månadslön.

- Löneutbetalning sker i regel den 25 varje månad, säger Mårten Pavlov ledamot i Seko Postens styrelse. Skulle den 25 infalla på en söndag betalas lönen ut på måndag efter och om den 25 infaller en lördag betalas lönen ut på fredagen, dagen innan. Vid midsommar och jul kan lönen betalas ut ytterligare någon dag tidigare. I år sker löneutbetalning fredagen den 23/12, avslutar Mårten.

Om du är anställd och har timlön ska du ha minst 135,23 kr/h i lön, har du månadslön är lägsta lön 23 975 kr för heltid.


Tipsa om en medlem – få presentkort på 200kr

Har du en arbetskamrat som är nyfiken på att bli medlem i Seko, men som först vill veta mer om vad det innebär, vilken nytta facket gör och vilka förmåner ett medlemskap erbjuder?
Tipsa oss så tar vi kontakt med personen och berättar mer. För varje person du tipsar om som blir medlem i Seko skickar vi ett superpresentkort värt 200 kronor till dig! Det finns inga begränsningar för hur många du kan tipsa om.
Gör så här:
Skicka ett sms till 71350 med ordet Seko följt av ett mellanslag och namn och telefonnummer till den du vill tipsa om.
Prata med personen du tipsat om så att det är okej att vi ringer upp.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: