Medlemsinformation vecka 46

Seko Postens aktiviteter 2023

Publicerad:

Seko Postens aktiviteter 2023

Torsdagen den 17 november träffades Seko Postens högst beslutande organ,
representantskapet, för sitt höstmöte. Drygt 60 fackliga, från samtliga regioner,
styrelsen och Klubb Administration & Specialister, samlades fysiskt i Kristinasalen på PostNords huvudkontor Arken. Det fattades bland annat beslut om Seko Postens prioriterade aktiviteter 2023.

När det gäller prioriterade aktiviteter för Seko Posten 2023 beslutade mötet att, utöver löpande verksamhet, fortsätta med att arbeta för säkrad återväxt bland förtroendevalda på alla nivåer. Seko Posten kommer även under 2023 genomföra kvalificerade medlemsutbildningar för de som kan tänka sig att ta på sig ett fackligt uppdrag. Redan till våren kommer det att genomföras en digital och en fysisk. Datum för dessa kommer att meddelas före årsskiftet.
Det har säkert inte undgått någon att 2023 är ett avtalsår och därför kommer
avtalsrörelsen självklart att vara en prioriterad aktivitet.

Fortsatt kommer vi även driva principen om heltid, att kärnverksamhet ska bedrivas i egen regi och ansvarsfull omställning.

Mötet gästades av Enna Gerin från Katalys som gav representantskapet sin
eftervalsanalys. Mötesdeltagarna fick även en rapport från aktiviteten Jobba rätt som var en prioriterad aktivitet i år och som kommer fortsatt vara ett koncept vi jobbar vidare med och utvecklar under 2023.

Vi gick även igenom utfallet för Seko Postens avtalsenkät. Nästa steg i arbetet med att ta fram våra yrkanden är nu att det ska anordnas medlemsmöten där arbetsplatsens 3 viktigaste yrkanden tas fram.

På mötet antogs dessutom en budget för Seko Postens verksamhet 2023. Nästa möte för representantskapet är årsmötet den 13 mars.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: