Medlemsinformation vecka 42

Arbetsmiljövecka vecka 43 – Fota fel blir Fota rätt

Publicerad:

Arbetsmiljövecka vecka 43 – Fota fel blir Fota rätt

Skyddsorganisationen genomförde under vecka 15 2022 en aktivitet som består av att skyddsombuden ska samla foton på saker som inte blivit som det varit tänkt. Syftet med bilderna ska inte på något sätt användas för att hänga ut någon enskild person vare sig medarbetare eller chef. Fotona ska vara ett led i det systematiska arbetsmiljöarbetet där foton som tas kan vara underlag i samverkan eller skyddskommittéer för att belysa hur det ser ut.

Nu har vi kommit till den andra arbetsmiljöveckan för året, v43. Denna gång är det dags att följa upp aktiviteten genom att skyddsombuden fotograferar samma motiv för att visa skillnaden.

-          Vissa brister har säkert lösts, andra kanske man jobbar vidare med. Tanken är att sprida de lösningar som har kunnat bli verklighet som goda exempel, säger Stefan Fougt Huvudskyddsombud PostNord Sverige.  Alla bidrar till en bättre arbetsmiljö genom att anmäla arbetsskador och tillbud, fråga ditt skyddsombud eller chef om du är osäker på vad det är eller hur du gör. Hjälp gärna ditt skyddsombud att beskriva vad du upplever som brister i arbetsmiljön och vad som skulle kunna göras bättre. Vi hoppas få kvitto på att vi arbetar med rätt frågor men naturligtvis också, genom att involvera så många som möjlig, fylla på om vi missat något, avslutar Stefan.

Den 26 oktober är det skyddsombudens dag. Denna dag firas för att uppmärksamma skyddsombuden och synliggöra deras viktiga uppdrag. Skyddsombudens dag firas varje år under den europeiska arbetsmiljöveckan som infaller vecka 43. Skyddsombuden arbetar på uppdrag av oss anställda för att förbättra arbetsmiljön och för att våra arbetsplatser skall vara säkra. Ge gärna ditt skyddsombud lite extra uppmärksamhet, några uppmuntrande ord och diskutera hur vi tillsammans kan göra arbetsmiljön ännu bättre.

Svara på avtalsenkäten!

Det är viktigt för oss som förhandlar kollektivavtal att veta vad våra medlemmar tycker. Därför vill vi att så många medlemmar som möjligt svarar på den. Sista svarsdag är 23 oktober.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: