Medlemsinformation vecka 40

Avtalsenkäten är öppen

Publicerad:

Avtalsenkäten är öppen!

Under våren 2023 inleder Seko Posten förhandlingar med arbetsgivaren om nya löner och villkor för dig som är anställd i PostNord. Inför förhandlingarna är det viktigt för oss att veta vilka frågor Du tycker att vi ska driva i nästa avtalsrörelse.

En bra möjlighet att tala om vad du tycker är att svara på Seko Postens avtalsenkät. Ett fysiskt brev om enkäten når samtliga medlemmar denna vecka. Själva enkäten är digital och brevet innehåller dina inloggningsuppgifter. För att delta går du in på den angivna webbadressen och anger de inloggningsuppgifter som finns i brevet. Enkäten tar cirka fem minuter att genomföra.

- Svaren blir viktiga inför den kommande avtalsrörelsen och vi hoppas att många medlemmar väljer att svara på enkäten, säger Sandra Svensk ordförande Seko Posten. När enkätsvaren är sammanställda ska klubbar runt om i landet planera medlemsmöten där vi vill diskutera utfallet samt ge möjlighet till varje medlemsmöte att framföra sina tre viktigaste yrkanden inför avtalsrörelsen 2023. Vi tar sen allt i beaktande och formerar slutligen våra yrkanden. Då är det väldigt viktigt för oss att veta vad våra medlemmar upplever som bra respektive dåligt i vårt kollektivavtal, avslutar Sandra.

Nuvarande kollektivavtal gäller fram till den 31 juli 2023 och förhandlingarna om ett nytt avtal mellan fack och arbetsgivare påbörjas alltså under våren. Du kommer kunna följa vår avtalsrörelse genom bland annat Seko Postens Facebooksida, Instagram, medlemstidning, medlemsinformation ut till arbetsplatserna samt på vår hemsida www.seko.se/posten.

I en avtalsrörelse är det viktigare än någonsin att vi är många medlemmar i facket eftersom det påverkar vår möjlighet att strejka och därmed vår förmåga att teckna bra avtal. För varje PostNord-anställd som inte är med i Seko försämras möjligheterna till ordentliga löneökningar i framtiden. Fråga därför gärna den bredvid dig om medlemskap och saknas det finns en bra QR-kod längst ner på det här pappret som leder till medlemsansökan. Resan mot bättre villkor gör vi tillsammans. Alla anställda på PostNord tjänar på att vi är enade.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: