Medlemsinformation vecka 36

Använd din röst i valet!

Jobba rätt v 38

Publicerad:

Använd din röst i valet!

Riksdagsvalet närmar sig med stormsteg och vi vet att man på våra arbetsplatser är olika mycket intresserade av att prata politik. Att ha rösträtt i en demokrati är ett privilegium och det hedras bäst genom att vara påläst när du avlägger din röst.

Seko Posten är inte ett politiskt parti men för att kunna företräda dig krävs att vi påverkar politiken. Eftersom Seko Postens medlemmar påverkas väldigt mycket av de beslut som fattas i riksdagen ligger det i fackföreningens uppdrag att verka för att det ska bli så bra som möjligt för våra medlemmar både på jobbet och i samhället. Därför informerar vi våra medlemmar om var de politiska partierna står i de frågor som påverkar vår arbetssituation och vardag. Detta görs på flera olika sätt, t ex med tryckt informationsmaterial på din arbetsplats. Vi vill göra er uppmärksamma på vilka frågor som är viktiga för alla oss postanställda, vilka krav vi som fackförbund ställer på politiken men också hur de olika partierna förhåller sig till de olika frågeställningarna.

-          Den senaste mandatperioden har vi haft en löntagarfientlig majoritet i riksdagen vilket inte har gynnat Sekos medlemmar, säger Sandra Svensk, ordförande i Seko Posten. Det är dags att vi ändrar på det. Vi berättar inte för dig som är medlem vad du ska rösta på - däremot vill vi uppmana alla våra medlemmar att använda sin röst och faktiskt gå och rösta. Det är en rättighet vi har i Sverige, en rättighet som vi ska värna om och vara stolta över. Använd vår demokrati, använd din röst, avslutar Sandra.

 

Jobba rätt v 38

Nedräkningen inför Seko Postens Jobba rätt kampanj fortsätter. Diskutera gärna med oss och andra hur vi alla kan Jobba Rätt på vår instagram och facebook.

Under vecka 38 kommer det att finnas aktiviteter att genomföra för alla Seko Postens medlemmar. Mer information finns på vår hemsida seko.se/posten.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: