Medlemsinformation vecka 15

Arbetsmiljövecka  

Rätt mejladress

Publicerad:

Arbetsmiljövecka
Just nu, vecka 15, pågår den första av årets två arbetsmiljöveckor. Skyddsorganisationen genomför 2022 en aktivitet som består av att skyddsombuden ska fotografera saker som inte blivit som det är tänkt. Fotona ska vara ett led i det systematiska arbetsmiljöarbetet där bilderna som tas kan vara ett underlag i samverkan eller skyddskommitté för att belysa hur det ser ut och för att på ett konstruktivt sätt kunna skapa aktiviteter tillsammans på arbetsplatsen som leder till en bättre arbetsmiljö.
Arbetet följs sedan upp under årets andra arbetsmiljövecka, vecka 43.
Aktiviteten består då av att skyddsombuden fotograferar samma objekt som under vecka 15. Förhoppningen är naturligtvis att det har skett en förbättring under de 28 veckorna som då har gått.

- Det huvudsakliga arbetet ska således ske på den egna arbetsplatsen men vi
hoppas att goda exempel även kommer att spridas i PostNord. Ibland ser man inte bristerna på den egna arbetsplatsen. Därför kan en bild före med bristen och en efter med lösningen bli en inspirationskälla för andra med samma problem, säger Stefan Fougt Huvudskyddsombud i PostNord Sverige.
Aktiviteten går inte ut på att hitta syndabockar, så det kommer inte att sammanställas vilka arbetsplatser bristerna finns på. Bristerna kan vara av olika karaktär, det kan vara en felplacerad postlåda, blockerad nödutgång eller kanske ett privat cykelbatteri som laddas i ett obevakat omklädningsrum. Det kan även vara en elcentral som är blockerad eller ett slitet däck på en bil.
- Tanken är att efter att skyddsombudet fotograferat bristen ska hen tillsammans med chef skapa aktiviteter för en hållbar lösning. Åtgärden ska naturligtvis anpassas efter hur allvarlig bristen är. Jag är helt övertygad om att både skyddsombud och chefer har samma mål, nämligen att skapa en god arbetsmiljö, avslutar Stefan.

Rätt mejladress
Från och med nu kommer medlemsinformationen även att skickas ut personligen via mejl till alla medlemmar. Vi kommer även i större utsträckning att använda oss av just mejl vid mindre medlemsundersökningar och information. Det är därför viktigt att du som medlem går in på mina sidor och uppger en mejladress eller kontrollerar att din adress är korrekt.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: