Medlemsinformation vecka 46

Kom ihåg din personliga tidbok 
Seko Postens aktiviteter 2022

Publicerad:

Kom ihåg din personliga tidbok
Seko Posten har de senaste veckorna fått signaler från flera håll att våra medlemmar av olika anledningar inte använder tidboken. Det vi fått till oss är att vissa chefer missar att informera om kravet på att använda tidbok men också att man själv väljer att inte fylla i den.

Tidigare har PostNord omfattats av det undantag som finns för posttransporter men med tanke på att flertalet av de anställda distribuerar både brev och paket valde PostNord sedan den 1 december 2016 att inför tidbok för alla.

Vi vill därför informera att om du arbetar med post- och paketdistribution och framför fordon som kräver B-körkort så är det ditt ansvar att du alltid har med en korrekt ifylld personlig tidbok. Vi kan även informera om att polisen i region Syd under året genomfört riktade kontroller av yrkestrafik och där man inte haft med sig tidboken har resultatet blivit personliga böter på 3000 kronor. Känner du dig osäker, vänd dig till din närmaste chef som ansvarar för att du känner till och får kunskap om hur du ska fylla i tidboken, eller fråga ditt lokala Seko-ombud.

Seko Postens aktiviteter 2022
Onsdagen den 17 november träffades Seko Postens högst beslutande organ, representantskapet, för sitt höstmöte. Drygt 60 fackliga, från samtliga regioner, styrelsen och Klubb Administration & Specialister, samlades digitalt för att bland annat besluta om Seko Postens prioriterade aktiviteter 2022.

När det gäller prioriterade aktiviteter för Seko Posten 2022 beslutade mötet att, utöver löpande verksamhet, under året uppmärksamma konceptet Jobba Rätt. Andra områden blir bland annat att arbeta för säkrad återväxt bland förtroendevalda och genomföra medlemsaktiviteter i den förbunds-gemensamma medlemsveckan v 17. Fortsatt kommer vi driva vikten av heltid, att kärnverksamhet ska bedrivas i egen regi och ansvarsfull omställning.

Mötet gästades av Lars Persson från PostNord som informerade om arbetet med hanteringen av tunga paket som ingår i projektet ”Hållbar fysisk arbetsmiljö i paketprocessen”. Det pågår många aktiviteter i projektet och Seko Posten hoppas att våra medlemmar snart märker att det sker en förbättring,

På mötet antogs dessutom en budget för Seko Postens verksamhet 2022. Nästa möte för representantskapet är årsmötet den 10 mars.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: