Medlemsinformation vecka 41

Sekos kongress genomförd

Arbetsgrupp om avtal om bemanning

Publicerad:

Sekos kongress genomförd
Den 12–13 oktober var det dags att återuppta Sekos kongress, dag ett genomfördes i juni då vi bland annat förrättade val av förbundsledning, förbundsstyrelse och fattade beslut om en ny mer rättvis avgiftsstege.
Seko Postens delegation bestod av 30 fackligt förtroendevalda som aktivt drev våra medlemmars frågor. Kongressen hade totalt 160 motioner att behandla vilket upptog den mesta delen av tiden.

Kongressen fattade bland annat beslut om att:

-Bifalla Seko Postens motion (A 15) Att genomföra en organisationsutredning där målet är att bli ett mer effektivt och starkare förbund.

-Bifalla motion (D26) ”Mammografi på betald arbetstid”, som yrkar på att Seko skall verka för att alla kvinnor som blir kallade till mammografi ska kunna göra det på betald arbetstid.

-Förbundet ska verka för en sjätte semestervecka. Målet är att förändra semesterlagen och arbetet ska därför genomföras i det facklig-politiska arbetet.

Förutom viktiga beslut valdes det en ny valberedning där Siv Andersson och Anders Berg, båda från Seko Posten, fick förnyat förtroende under kommande kongressperiod.

Arbetsgrupp om avtal om bemanning
Just nu pågår ett intensivt arbete med att se över avtalet om bemanning. Arbetsgruppen, som blev en del av avtalsuppgörelsen har i veckan genomfört ett möte.

- Vi ser att det finns stora brister i efterlevnaden av avtal om bemanning och det är bra att vi ser över avtalet. Vi ser dessutom att antalet tvister ökar på brott mot avtalet om bemanning, säger Patrick Theodorsson ledamot i Seko Postens styrelse.

I avtalsuppgörelsen blev vi överens om tre arbetsgrupper, avtal om bemanning, lönesättande samtal och semestertilläggsväxling. Två av grupperna är nu igång medan vi väntar på en kallelse till den arbetsgruppen som ska diskutera semestertilläggsväxling. Seko Posten har sedan länge meddelat PostNord vilka som ska delta i arbetsgruppen. Mer ledig tid var en av våra medlemmars viktigaste frågor i den senaste avtalsrörelsen och Seko Posten tycker det är märkligt att man ännu inte startat även denna arbetsgrupp.

Ladda ner som pdf

Uppdaterad: