Medlemsinformation vecka 40

Covid-19 signering blir kvar

Vård av barn

Medlem värvar medlem

Publicerad:

Covid-19 signering blir kvar
Förra veckan informerade vi om att det pågick en riskbedömning av nuvarande rutin kring kvittens vid leverans. PostNord har på de som genomförde bedömningens rekommendation tagit beslutet att Covid-19 signering kommer att kvarstå som signering till årsskiftet. Seko och skyddsorganisationen har varit drivande i frågan och ser det som positivt att man väljer att fortsätta med denna rutin.
- Med tanke på att hemleveranserna förväntas öka och smittspridningen är fortsatt hög visar PostNord att man tar ansvar för sina anställda. Det kan i praktiken bli väldigt svårt att rengöra telefonen mellan stoppen och hålla avstånd. Vi kommer dessutom stöta på mottagande kunder som är hemma på grund av symtom eller sjukdom, säger Stefan Fougt Huvudskyddsombud i PostNord Sverige.

Vård av barn
Just nu får vi många frågor från medlemmar som är hemma för vård av barn och vi vill på förekommen anledning informera om att tillfällig föräldrapenning, VAB, inte måste tas ut för hela dagar utan det är ok att vara hemma med sjukt barn del av dag. Det är också upp till varje familj att bestämma vem som ska vara hemma när barnet är sjukt, inte din chef.

Medlem värvar medlem
Till och med den 31 december 2021 pågår kampanjen ”medlem värvar medlem” där du som redan är medlem i Seko får du ett superpresentkort på 200 kronor för varje ny medlem du värvar till Seko.
Presentkortet kan lösas in på 150 av landets största butiker och kedjor.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: