Medlemsinformation Vecka 24

Sandra Svensk är ny ordförande i Seko Posten

Publicerad:

I dag, onsdagen den 16 juni, på ett extra representantskapsmöte valdes Sandra Svensk enhälligt till ny ordförande för Seko Posten. Sandra som är 44 år har sin anställning i Linköping. Hon började jobba på dåvarande Poståkeriet 1995 som paketsorterare och började efter något år köra paket- och senare även palldistribution. Sandra blev förtroendevald 2004 och har sedan dess haft flera olika uppdrag inom Seko Posten. Hon har varit en del av Seko Postens styrelse sen 2011 och den senaste tiden har hon huvudsakligen jobbat med avtal och tvister samt innehaft rollen som kassör.

- Jag är väldig glad och tacksam över det förtroende jag fått idag. Jag känner mig stolt men också ödmjuk inför uppgiften. Vi står inför stora förändringar framöver, förändringar som i allra högsta grad påverkar våra medlemmar. Vi är mitt inne i utrullningen av varannandagsutdelning och våra medlemmar måste få rätt förutsättningar att kunna göra ett bra jobb. PostNord behöver prestigelöst ta lärdom av och rätta till sådant som gick fel i de delar av landet där varannandagsutdelning infördes under våren. Det är viktigt att samma misstag inte upprepas i fortsättningen när övriga delar av landet inför den nya produktionsmodellen.
Den växande e-handeln för med sig både ris och ros. Här konkurrerar vi på en delvis ”smutsig marknad” med företag utan kollektivavtal och schysta anställningsvillkor. Seko Posten kommer aldrig acceptera att våra medlemmar får sämre villkor på grund av konkurrensen med oseriösa aktörer på marknaden, säger Sandra Svensk nyvald ordförande för Seko Posten.

I och med att kassörsuppdraget som Sandra Svensk tidigare haft inte går att kombinera med ordförandeskapet valde representantskapet även en ny kassör. Till kassör valdes Stefan Fougt. Stefan Fougt är för många ett välbekant namn då han är huvudskyddsombud för PostNord Sverige. Stefan kommer kombinera sitt huvudskyddsuppdrag med uppdraget som kassör.

- Jag är jätteglad att Stefan tackad ja till att bli nominerad till kassör och att representantskapet valde honom till uppdraget idag. Jag känner mig väldigt trygg med Stefan men också med de övriga ledamöterna i styrelsen. Tillsammans har vi en bred kunskap, lång erfarenhet och kommer alltid se till medlemmarnas bästa, säger Sandra Svensk.
Övriga ledamöter i Seko Postens styrelse är Daniel Hansen, Patrick Theodorsson, Siv Andersson, Mårten Pavlov och Ida Lindouf.

- Avslutningsvis vill jag också passa på att tacka Johan Lindholm som avgick som ordförande i samband med att han valdes till vice förbundsordförande på Sekos kongress förra veckan. Johan har som ordförande för Seko Posten gjort ett fantastiskt jobb. Stort lycka till Johan i ditt nya uppdrag som vice förbundsordförande för Seko, avslutar Sandra Svensk.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: