Medlemsinformation Vecka 11

Seko Postens årsmöte

Publicerad:

Tisdagen den 16 mars höll Seko Posten sitt årsmöte. Ett sjuttiotal förtroendevalda från hela landet träffades digitalt för att bland annat sammanfatta verksamheten under 2020 och förrätta ett antal val. Mötesordförande var vice förbundsordförande i Seko Gabriella
Lavecchia. Gabriella är nominerad av bland annat Seko Posten som ny
förbundsordförande för Seko.

Seko Postens ordförande Johan Lindholm konstaterade i sin inledning att 2020 var ett tufft år. Våra medlemmar har slitit i en pandemi med hög sjukfrånvaro och höga paketvolymer. Att företagsledningen visade sin uppskattning till de anställda med två extra lediga dagar var en viktig signal. Det ekonomiska resultatet för PostNord var det starkaste sedan fusionen mellan Posten Sverige och Post Danmark 2009. Det goda
resultatet skapar förutsättningar att genomföra stora förändringar på ett ansvarsfullt sätt och nödvändiga investeringar av fordon för att undvika outsourcing. Viktiga aktiviteter under 2020 var avtalsrörelsen och arbetet inför utrullningen av varannandagsutdelning som, inte helt oproblematiskt, rullade ut i delar av region syd den 1 februari. Om varannandagsutdelning ska funka måste man avsätta tid för övning, bygga slingorna utifrån att det blir fler försändelser per stopp och ODR fyra dagar i veckan. Dessutom måste det finnas en arbetsvariation mellan tunt och tjockt flöde för att skapa förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

Årsmötet gästades av PostNord Sveriges nya VD Mathias Krümmel. Mathias pratade om var fokus kommer ligga de kommande åren för PostNord Sverige, bl.a. att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Arbetsmiljön ska högt upp på dagordningen och här ska PostNord vara bäst i branschen. Mötesdeltagarna fick också möjlighet att ställa frågor till Mathias.

Mårten Pavlov, ledamot i Seko Postens styrelse, höll en rapport om hur utrullningen av varannandagsutdelning gått i region syd, Stefan Fougt, HSO PostNord Sverige, berättade om projektet hållbar arbetsmiljö och Ida Lindouf, ledamot i Seko Postens styrelse, informerade om Seko Postens hemsida som nyligen fått en uppfräschning.

På mötet blev Johan Lindholm omvald till Seko Postens ordförande. Johan är även nominerad som ny vice förbundsordförande inför Sekos kongress den 8-10 juni. Blir Johan vald på kongressen lämnar han PostNord och ett extra representantskapsmöte kommer hållas den 16 juni där en ny ordförande för Seko Posten väljs.
Siv Andersson, Ida Lindouf och Mårten Pavlov blev omvalda som ledamöter i styrelsen på två år och Stefan Fougt utsågs till huvudskyddsombud för PostNord Sverige på två år.
Pia Häggbladh valdes till revisor på två år, Lena Edlund och Carlos Bustos till
revisorsersättare på ett år.

Ladda ner som pdf

Uppdaterad: