Medlemsinformation vecka 48

Rutiner för information på arbetsplats när covid19 konstaterats

Publicerad:

Seko har fått en del synpunkter från medlemmar som upplevt stor frustration när arbetsgivaren inte informerat om att covid19 smitta förekommit på arbetsplatsen. Parterna är nu centralt överens om vilka rutiner avseende information som ska följas framöver i händelse av smitta. När lokal chef får kännedom om att någon på arbetsplatsen har konstaterad covid19 ska arbetsgivaren ta reda på:

• var den smittade personen har befunnit sig (i anslutning till arbetet) vid tiden   förinsjuknandet, exempelvis i vilka lokaler och/eller fordon personen har     vistats
• vilka eventuella redskap som personen har vidrört
• vilka personer som han/hon har befunnit sig fysiskt nära (chefen ansvarar     inte för att särskilt informera dessa personer men kan däremot bli kontaktade   av sjukvården som i sin tur hanterar smittspårning)

Därefter beslutar chefen, i samråd med skyddsombud, om eventuella åtgärder för att minska risk för smittspridning, exempelvis extra städning av gemensamma utrymmen, redskap eller fordon.
Om den som har blivit sjuk ger sitt medgivande, ska lokal chef informera på
arbetsplatsen att en (ej namngiven) person med konstaterad covid19 har befunnit sig på arbetsplatsen. Det är viktigt att den som har blivit sjuk uppmärksammas på att arbetskamraterna kan förstå vem det är som har blivit sjuk, även om man inte går ut med namn i informationen.

 

Seko Postens representantskap har nominerat ny förbundsledning

I juni nästa år har Seko kongress i förbundet. Vi ska då fatta beslut som ska ta Seko in i framtiden och bygga förbundet starkare. På kongressen ska även en ny ledning väljas för förbundet. För oss är det viktigt med en ledning som har både erfarenhet, kunskap men där även en ny generation får plats. Vår uppfattning är också att en kommande ledning ska vara helt jämställt, två kvinnor och två män. I veckan beslutade Seko Postens representantskap att nominera följande personer:

Förbundsordförande: Gabriella Lavecchia, 50 år. Gabriella är idag vice
förbundsordförande i Seko.
Vice förbundsordförandeJohan Lindholm, 41 år. Johan är idag ordförande för Seko Posten.
Förbundssekreterare: Linda Agetoft, 32 år. Linda är idag gruppchef på Sekos kontor i Solna.
Avtalssekreterare: Mats Ekeklint, 57 år. Mats är idag avtalssekreterare i Seko

Seko Posten
E-post: sekoposten@postnord.com
Hemsida: www.seko.se/posten

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten