Medlemsinformation vecka 47

Från representantskapets höstmöte:

Seko Postens aktiviteter 2019

Publicerad:

Onsdagen den 21 november träffades Seko Postens högsta beslutande organ, representantskapet, för sitt höstmöte i Solna. Drygt 60 fackliga, från samtliga regioner, från styrelsen och från Klubb Administration & Specialister, samlades för att bland annat besluta om Seko Postens prioriterade aktiviteter 2019.

När det gäller prioriterade aktiviteter för Seko Posten 2019 beslutade mötet att arbetet med att starta diskussioner med medlemmar inför nästa avtalsrörelse ska starta redan nästa år. Detta kommer ske på medlemsmöten samt genom en medlemsenkät som samtliga medlemmar kommer få möjligheter att svara på. Resultatet kommer sedan återkopplas och därefter ligga som grund för våra avtalsyrkanden 2020.

Utöver arbetet inför avtalsrörelsen beslutade representantskapet att under 2019 rikta extra uppmärksamhet på hot- och våld. Vi ser med stor oro på hur bl.a. medias negativa bevakning de senaste åren av PostNord lett till en ökad hotbild mot våra medlemmar. Seko Posten anser att denna utveckling är fullständigt oacceptabel och beslutade därför på mötet att vi ska driva på för att uppmärksamma, opinionsbilda mot och åtgärda de våld- och hotsituationer som våra medlemmar utsätts för.

Mötet gästades av Alexis Larsson, säkerhetschef på PostNord som informerade om PostNords säkerhetsarbete samt om hot och våld. Deltog gjorde även Markus Pettersson facklig politisk sekreterare Socialdemokraterna.

På mötet antogs dessutom en budget för Seko Postens verksamhet 2019. Nästa möte för representantskapet är årsmötet den 5 mars.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten