Medlemsinformation vecka 45

Semesterväxling till pension

Publicerad:

Du som har 31 eller 34 semesterdagar kan växla in ett antal av dessa dagar till extra pensionspremier. Det är 2019 års semesterdagar som avstås och du måste ha minst 28 dagar kvar efter växlingen. Är du chef gäller att du måste ha 30 dagar kvar. Minst 2 semesterdagar måste växlas in.

Du anmäler dig genom Förmånsportalen (mybenefit.se) mellan onsdag 1 november kl. 12.00 och torsdag 30 november kl. 12.00. Du som semesterväxlat under 2018 kan under perioden ovan avsluta eller ändra antal dagar du växlar. Gör du inte det fortsätter din semesterväxling att gälla som tidigare år. De extra pensionspremierna sätts in i det bolag du valt för din ITPK-P pension vid ditt val i Collectum.

 

Nya medlemmar och mängder av samtal

Klubben Seko Posten Väst gör just nu en extra satsning på att besöka arbetsplatser för att prata fackliga frågor, och få nya medlemmar. En av dem som reser runt är Sofia Svensson, till vardags brevbärare och förtroendevald på HUB City, Kruthusgatan i Göteborg. De senaste veckorna har hon tillsammans med ett par kollegor varit ute i tre dagar på sammanlagt sex arbetsplatser och pratat med brevbärare, lastbilschaufförer och skåpbilschaufförer.

– Dels har vi värvat medlemmar, sammanlagt har det blivit drygt tio nya, säger Sofia. Men det har också blivit många samtal med medlemmar. Denna gång har det varit många frågor om 80-90-100, dessutom pratas det mycket arbetsmiljö. Jag brukar trycka på att vi ska jobba ihop för att lösa frågor, de ska ta hjälp av sin fackförening. Sofia berättar också att de fått in mängder av anmälningar till både klubbens pensions- och vanliga medlemsutbildningar. Besöken fortsätter nästa vecka.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten