Medlemsinformation vecka 41

Medlemskap i a-kassan + Sekos inkomstförsäkring = ekonomiskt skydd vid arbetslöshet

Publicerad:

Att det finns ett ekonomiskt skydd om man blir arbetslös är viktigt ur flera aspekter. Främst handlar det naturligtvis om att den drabbade individen ska kunna klara sin ekonomi under en tid av arbetslöshet. Men att det finns ekonomiskt skydd vid arbetslöshet har också en strategisk betydelse ur ett fackligt perspektiv. Om det ekonomiska skyddet är dåligt när man förlorar sin anställning ökar risken påtagligt att arbetsgivarna kan anställa till sämre löner och anställningsvillkor, helt enkelt därför att de som är arbetslösa är tvingade till det och inte har några alternativ.

Det här förstod fackföreningsrörelsen redan för över hundra år sedan och den insikten gäller än i dag. Det är också därför vi solidariskt finansierar verksamheten i Sekos a-kassa genom vårt medlemskap. Genom medlemskap i Seko och Sekos a-kassa får du som medlem ett starkt ekonomiskt skydd om du råkar ut för arbetslöshet. Utöver den ersättning du får från a-kassan kan du också få ersättning från Sekos inkomstförsäkring som förbundet erbjuder som en del i medlemsavgiften.

- Vid genomgång av medlemssystemet har vi upptäckt att alltför många medlemmar inom Seko Posten inte är medlemmar i Sekos a-kassa. Det är oroväckande då vi vill att alla medlemmar ska ha bästa möjliga ekonomiska skydd vid arbetslöshet. Om många är medlemmar i Sekos a-kassa medför det dessutom att avgiften kan hållas på en rimlig nivå, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten.

Medlemsavgiften till Sekos a-kassa fastställs av a-kassans styrelse. Den är 125 kronor per månad för seko-medlemmar. För att bli medlem i Sekos a-kassa går du in på www.sekosakassa.se/medlemskap/bli-medlem-nu/ 

Om du är med i en annan a-kassa och behöver byta till Sekos a-kassa för att hamna rätt, ordnar personalen på Sekos a-kassa hela övergången i samband med att du gör din ansökan. Då riskerar du inte att få något avbrott i ditt a-kassemedlemskap.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten