Medlemsinformation vecka 20

Ny organisation i PostNord Sverige

Publicerad:

Efter samverkan med Seko Posten har PostNord Sveriges VD Annemarie Gardshol fattat beslut att en ny organisation ska implementeras i den svenska landsorganisationen. Dagens fyra regioner kommer bli sju och terminalerna kommer till skillnad från idag, ingå i respektive region. Ny chef för produktion är Mathias Krümmel, regionchefer, terminalchefer och distributionsområdeschefer ska vara tillsatta innan sommaren.

Ett syfte med den nya organisationen är att öka inflytandet för varje region. Att ha ett coachande förhållningssätt, ha ägarskap och att ge anställda rätt förutsättningar att göra sitt jobb blir en viktig del i den nya organisationen.

- Seko Posten välkomnar intentionerna med den nya organisationen. Vi har varit starkt kritiska till den toppstyrning som präglat företaget de senaste åren, det är därför positivt att ledningen nu väljer en annan riktning. Vi anser att det här är helt nödvändigt för att återskapa engagemang, trivsel och framtidstro hos alla anställda inklusive chefer, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten. - Regionkontoren kommer bli placerade i Malmö, Göteborg, Jönköping, Örebro, Årsta, Veddesta och Umeå.

 

Ny postlag leder till bättre förutsättningar på brevterminalen i Sundsvall

En ny postlag klubbades förra året igenom av Sveriges riksdag. 2018 har lagen gett PostNord möjlighet att gå från övernattbefordran till tvådagarsbefordran, dvs. 0-1 har blivit 0-2. På brevterminalen i Sundsvall har den nya regleringen skapat förutsättningar för bättre anställningar för flertalet medlemmar när dagtidsarbetet ökar. Från och med den 1 oktober kommer 27 deltidsanställda istället erbjudas heltidsanställningar. Dessutom kommer ett 20-tal personer som arbetar natt gå över på 36 timmars schema istället för 38 timmar per vecka.

- För oss i Sundsvall har den nya postlagen skapat bättre förutsättningar och att många av våra medlemmar nu erbjuds heltidsanställningar ser vi som en stor framgång, säger Åke Larsson sektionsordförande på brevterminalen i Sundsvall.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten