Medlemsinformation vecka 17

Kvalificerad OB-ersättning

Publicerad:

På tisdag firar vi första maj. Det innebär att valborgsmässoafton på måndag både föregås och efterföljs av en röd dag. Enligt vårt kollektivavtal får därför de som har schemalagd arbetstid på måndag kvalificerad OB-ersättning, som är 45,40 kronor per arbetad timme.

 

Sekos medlemsvecka

Sekos medlemsvecka, vecka 16, är nu genomförd. Än är det alldeles för tidigt att summera veckan, till det får vi återkomma, men några saker står fullständigt klara. Seko Postens klubbar, sektioner och förtroendevalda ute på arbetsplatserna har gjort ett fantastiskt jobb. Det har diskuterats, lyssnats, svarats på frågor och värvats nya medlemmar i princip överallt. Signalerna från de övriga delarna av Seko tyder dessutom på att vecka 16 varit en stor framgång även där.

Ett starkt fack är en förutsättning för att kunna stå upp för medlemmarna och driva de frågor som är viktiga. Allt det som genomfördes under vecka 16 innebär att Seko Posten idag står starkare än för bara en dryg vecka sedan. Den styrkan tänker vi använda. I det dagliga arbetet ute på arbetsplatserna, men också när det gäller att tillsammans driva de stora framtidsfrågorna:

  • Rätt till heltid
  • Rätt bemanning
  • Nej till outsourcing

Ett stort tack till alla som varit med och gjort Sekos medlemsvecka till en framgång.

 

Årsstämma PostNord

Torsdagen den 26:e april genomfördes PostNords årsstämma. Till PostNords bolagsstyrelse valdes Anitra Steen, Ulrica Messing, Sonat Burman Olsson, Måns Carlsson, Charlotte Strand, Christian Ellegaard, Peder Lundqvist och Jens Moberg. Jens Moberg har tidigare meddelat att han inte skulle ställa upp för omval, men ingen ny styrelseordförande kunde väljas på stämman då den tilltänkta ordförandekandidaten Mats Jansson sent valde att dra tillbaka sin kandidatur. Jens fortsätter därför i väntan på att ägarna enas om en ny ordförande för PostNord AB. Som arbetstagarrepresentanter har Seko utsett Johan Lindholm och Sandra Svensk till ordinarie ledamöter, samt Daniel Hansen och Ulrika Nilsson till suppleanter.

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten